Пт, 2024-03-29, 04:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:27
У Франції газета опублікувала карикатури на Мухаммеда. ВІДЕО
Інші останні Новини світу
Французький сатиричний тижневик Charlie Hebdo опублікував у номері, який з'явиться на прилавках у середу, карикатури на пророка Мухаммеда, повідомляють французькі ЗМІ.

На обкладинці газети зображено мусульманина в інвалідному кріслі, якого везе іудей. Інвалід вимовляє фразу: "Нічого смішного". Ілюстрація має заголовок - "Недоторканні 2" і є пародією на популярний у Франції фільм "Недоторканні" режисерів Еріка Толедано і Олів'є Накаша про інваліда-аристократа і його темношкірого помічника, передає РИА "Новости".

Зображення всередині газети ще більш зухвалі. За даними ЗМІ, на деяких з них пророк Мухаммед зображений оголеним.

Головний редактор видання Стефан Шарбоньє (псевдонім Шарб) заявив в ефірі телеканал iTele, що карикатури "шокують тих, хто захоче бути враженим, читаючи газету, яку вони ніколи не читають".

"Наші читачі могли побачити Мухаммеда в кріслі-каталці вже 20 років тому, ще задовго до знаменитих карикатур. Потім ці малюнки використовують екстремісти, тому що їм потрібно щось використовувати. Якщо прибрати зображення Магомета, бо це когось шокує, потім заборонять зображати людей, тварин, нам не буде чого зображувати, ми будемо випускати газету з 16 порожніми сторінками", - сказав головред.

Після інформації про публікації газети прем'єр-міністр Франції Жан-Марк Ейро випустив комюніке, оголосивши, що "в нинішньому контексті засуджує будь-які зловживання", і закликав усіх до "розсудливості та відповідальності". При цьому глава уряду не назвав в комюніке Charlie Hebdo.

Карикатури опубліковані на тлі бурхливих заворушень по всьому світу, викликаних розміщенням в Інтернеті скандального фільму "Невинність мусульман", знятого у США.

Минулої суботи антиамериканські акції дійшли до Франції – кількасот мусульман влаштували несанкціоновану маніфестацію на площі Згоди недалеко від посольства США, розташованого за декілька сотень метрів від Єлисейського палацу в одному із найбільш охоронюваних кварталів столиці.

Пізніше в соціальних мережах з'явилися заклики організувати в суботу нові акції протесту проти невинних мусульман, запит на проведення маніфестації навіть надійшов до префектури поліції Парижа.

Глава МВС Франції Мануель Вальс вже заявив, що подібна акція із закликами до ненависті не повториться.

Зазначимо, мусульмани почали активну боротьбу проти використання зображень та імені пророка Мухаммеда після того, як данська газета Jyllands-Poste опублікувала 12 карикатур на пророка.

Коли карикатури потрапили в Інтернет, в мусульманському світі пройшли акції протесту. На автора карикатур Курта Вестергорда було скоєно замах.

А у ніч проти 2 листопада 2011 року невідомі підпалили редакцію французького сатиричного журналу Charlie Hebdo, який оголосив, що головним редактором його нового номера став пророк Мухаммед.

У січні 2012 року в Осло двох осіб засудили за підготовку вибуху редакції данської газети, яка опублікувала карикатури на пророка Мухаммеда.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1027 | Додав: adminA | Теги: карикатури, Мухаммеда, Франції газета | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]