Чт, 2024-04-25, 12:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:20
У Кам’янці-Подільському занедбані будинки розмалюють іноземні художники
Інші останні Культурні новини
У Кам’янці-Подільському з 21 по 23 вересня відбуватиметься міжнародний фестиваль сучасного вуличного мистецтва "Республіка", передає УНІАН.

За повідомленням прес-служби міської ради, під час фестивалю група художників-райтерів з різних країн світу (Росії, України, Бєларусі, Польщі) розпишуть занедбані будинки і будівлі, що перебувають в аварійному стані, загальною площею 2000 кв м (площа розпису утричі більша, ніж торік).

Усі ескізи розписів, які будуть наноситись на фасади, затверджені оргкомітетом фестивалю та Кам’янець-Подільською міською радою. Також у рамках фестивалю відбудеться еко-акція, що має на меті прибирання від сміття каньйону річки Смотрич, та "Art Cinema Night" – трансляція авторського арт-хаус кіно. Проект спрямований на популяризацію молодого покоління кіноаматорів.

Фестиваль "Республіка" - це некомерційний мистецький фестиваль. Усі зароблені фестивалем кошти витрачаються на трансформацію суспільного міського простору, а конкретніше – на художній розпис будинків, які не вписуються в архітектурний ансамбль Кам’янця-Подільського.

А минулого року у Чернігові вперше пройшов фестиваль художнього розпису вагітних жінок "Арт-животик". За словами організаторів, учасниками фестивалю стали майже 30 майбутніх мам, а ще 50 дітей, яким художники безпечними рослинними фарбами розмальовували обличчя та руки.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1116 | Додав: adminA | Теги: будинки у Кам’янці-Подільському. ін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]