Пт, 2024-04-19, 03:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:52
У Києві по двох роках знову відкривається фестиваль сучасного мистецтва "Гогольфест"
Інші останні Культурні новини
З 21 по 29 вересня у Києві все ж таки відбудеться "Гогольфест-2012" - фестиваль сучасного мистецтва. Як повідомив організатор проекту режисер Влад Троїцький, знаменитих гостей з-за кордону чекати не доводиться, оскільки "не дозволяють фінанси".

Цьогоріч "Гогольфест" відбудеться в цікавому місці - у цехах занедбаного експериментально-механічного заводу, за 300 метрів від станції метро "Видубичі". На думку Троїцького для справжніх любителів сучасного мистецтва немає відстаней, і той, хто захоче, знайде акції фесту будь-де.

Можливий простір нового фестивального центру - близько 7,5 тис квадратних метрів площі. Що ж  до решти мертві "технології" цього заводу, слід сподіватися, допоможуть і в організаційній частині арт-заходу. "Міська влада на "Гогольфест" не виділила ані копійки, - каже Троїцький. - Усе, що ми зробили, зокрема це стосується й пошуків нового простору, - завдяки особистим дружнім контактам".

Сам Троїцький хоче показати на фесті свій театральний проект - "Шекспір, Юдиф, інші" (театр "ДАХ"), повідомляється на сайті фестивалю.

А знаменитий колектив "Даха-Браха" створить музичний супровід відновленому фільму Олександра Довженка "Земля", який покажуть у день відкриття "Гогольфесту".

"Планувати якісь глобальні програми у нас немає змоги, тому "Гогольфест-2012" - своєрідна толока… Місце зустрічі всіх тих, кого цікавить сучасне мистецтво, - розповідає Троїцький. - Проте очікується цікава програма нової академічної музики. Відбуватимуться майстер-класи. І якщо гості з-за кордону до нас усе ж таки приїдуть, будемо тільки раді!"

Крім того, 22 вересня в рамках фестивалю пройде допрем'єрний показ документального фільму Мартіна Скорсезе "Джордж Харрісон. Життя в матеріальному світі", а також - ретроспективний показ найкращих робіт з кіноальманаху "Мудаки. Арабески".

"Джордж Харрісон. Життя в матеріальному світі" - документальний триб'ют найзагадковішому учаснику The Beatles від одного з найвидатніших режисерів нашого часу - Мартіна Скорсезе.

Цей фільм отримав 6 номінацій на премію Emmy, а також був номінований на премію BAFTA в категорії "Найкращий документальний фільм".

22 вересня відбудеться в режимі TECHNO NIGHT - сучасній інтерпретації танцювального саунду у вигляді рівної бас-линії та солідного груву. Хедлайнером виступатиме один з головних представників techno в Україні – DJ MAYS.

Також у рамках заходів відбудеться авторська фотовиставка Станіслава Стрільця. Це перша подія із серії проекту "Амарнатх". В основі проекту матеріали першої української експедиції, яку здійснив автор до гімалайської святині - печери Амарнатх.

Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва "Гогольфест" було засновано в 2007 році. Унікальність цього проекту полягає в багатожанровому розмаїтті: театр, музика, кіно, література, сучасна хореографія, візуальна арт-програма, освітня програма і програма для дітей.

За час існування фестиваль набув популярності у світі, в ньому брали участь близько 800 учасників з більш ніж 32 країн світу, кількість відвідувачів зросла з 10 до 100 тис осіб, 80% аудиторії - молоді люди до 30 років.

Міністерство культури обіцяло надати фінансову підтримку проведенню фестивалю. Але після цього організатор заявив, що втомився за власні гроші робити фестиваль, а оскільки державі він не потрібен, то фестивалю більш не буде.

На той момент Міністерство культури України проігнорувало звернення організаторів "Гогольфесту" про необхідність фінансування проекту.

У березні 2012 року повідомлялося, що фестиваль перенесли на 2013 рік.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 989 | Додав: adminA | Теги: Києві, Гогольфест, фестиваль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]