Чт, 2024-04-18, 02:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:36
У Києві скоротять комендантську годину вже на цьому тижні: коли й що зміниться
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Комендантську годину у Києві скоротять вже 26 березня. Вона триватиме з 00:00 до 05:00 ранку. Про це повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

Згідно з рішенням, комендантська година в Києві буде скорочена на годину і з 26 березня вона починатиметься опівночі, а не о 23:00, як зараз.

У мерії пояснили, що після скорочення комендантської години метро та наземний громадський транспорт у Києві працюватимуть на годину довше. Продовжать роботу також магазини, торгові центри та ресторани.

Комендантська година: правила

Комендантська година в Києві, як і в більшості регіонів України, була за введенням військового становища через повномасштабне вторгнення Росії на територію нашої країни.

Згідно з встановленими правилами, у комендантську годину забороняється перебувати на вулицях та інших громадських місцях. Винятком може бути, зокрема, для працівників об'єктів критичної інфраструктури (але за наявності у нього спеціальної перепустки).

При цьому, у разі повітряної тривоги у комендантську годину громадяни мають право переміщатися вулицею в укриття.

Зазначимо, раніше також було ухвалено рішення щодо удосконалення системи інженерних огорож у столиці. Так, у Києві планують прибрати частину блокпостів, а частину перевести в "сплячий режим". Такі дії пояснюють тим, що пряму загрозу бойових дій у Києві було зведено до мінімальної.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 602 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]