Сб, 2024-04-20, 15:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:25
У Латвії створять портал для перевірки фейкових новин
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Латвії створять портал для перевірки фейкових новин

У Латвії найближчим часом планують створити інтернет-портал, на якому будь-який житель країни зможе перевірити достовірність новин.

Про це заявив глава МВС Латвії Ріхард Козловскіс, повідомляє портал Delfi.

Жителям Латвії не варто сліпо вірити всьому, що вони читають в інтернеті, краще черпати інформацію в офіційно зареєстрованих ЗМІ або держструктурах, підкреслив міністр.

На питання, чи відстежується в передвиборний період у країні поширення всіх неправдивих новин, Козловскіс відповів: "Ми працюємо в цьому напрямку, створений координуючий механізм. Я дуже сподіваюся, що нам вдасться створити єдиний портал, де кожен житель Латвії зможе з'ясувати достовірність інформації".

Останнім часом в латвійському інтернеті поширюється велика кількість хибних новин. Так, минулого тижня на порталі "redzams.net" була опублікована фейкова новина про те, що 15 липня обвалився торговий парк "Alfa", в результаті чого сотні людей загинули. На цьому порталі публікуються і інші неправдиві новини, наприклад, про те, що з початком навчального року кожен школяр отримає по 300 євро.

Козловскіс від імені правоохоронних органів пообіцяв зробити все, щоб ідентифікувати і затримати розповсюджувачів цих фейкових новин.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 715 | Додав: adminA | Теги: глава МВС Латвії Ріхард Козловскіс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]