Вт, 2024-04-23, 21:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:16
У Москві після Маршу мільйонів затримували активістів
Інші останні Новини світу
"Марш мільйонів", що пройшов напередодні у Москві, завершився одиничними затриманнями: рівно о 10 вечора, коли минув час на узгоджену акцію, затримали лідера "Лівого фронту" Сергія Удальцова, а вночі на Чистих прудах затримали близько 20 активістів, які побажали влаштувати гуляння. У поліції заявили: "Група громадян вирішила поспілкуватися з поліцією, що їй і вдалося".

Удальцова з поліції відпустили близько опівночі, склавши адміністративний протокол про порушення порядку проведення масових акцій. Він сам заявив, що заарештували його без чотирьох хвилин 10, коли час на проведення мітингу ще не закінчився, і він буде доводити це в суді. "Дуже жалкую, що влада зіпсувала мирний мітинг", - написав він, вийшовши з відділення, у своєму Twitter.

Слідом за Удальцовим затримали активістів, які після завершення мітингу прийшли до пам'ятника письменнику Абаю Кунанбаєву, а потім вирушили до Китай-города, передає Газета.Ru. На них протоколи складати не стали.

Удальцов після виходу з ОВД "Тверське" зустрівся з громадськими активістами. "Назвати величезною перемогою "Марш мільйонів" не можна, але, принаймні, ми провели на вулиці цілий день, як і хотіли. Оцінюю захід на четвірку, могло бути краще, - заявив він. - Ми зафіксували протест, статус кво. Треба думати, як зробити протест більш масовим. Ось все, що ми сьогодні побачили".

Нагадаємо, 15 вересня російська опозиція провела "Марш мільйонів". У мітингу за різними оцінками взяли участь від 14 до 30 тисяч осіб. Цей "Марш мільйонів" відрізнявся від попередніх тим, що в ньому, крім політичних вимог, фігурували і соціальні.

"Марш мільйонів" 15 вересня - вже третя акція з такою назвою, попередні пройшли 6 травня і 12 червня. Акція 6 травня закінчилася сутичками з поліцією, які Слідчий комітет кваліфікував як масові заворушення. У причетності до заворушень підозрюються 17 осіб, більшість з яких було заарештовано.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 971 | Додав: adminA | Теги: Москві, активістів, Маршу мільйонів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]