Чт, 2024-04-25, 09:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:44
У Пекіні за 10 років удвічі виросла захворюваність на рак легенів
Інші останні Новини світу
За 10 років, з 2002 по 2011 рік, захворюваність на рак легенів у китайській столиці збільшилася майже вдвічі.

Про це свідчать дані Пекінського управління охорони здоров'я, повідомляє Укрінформ.

"Кількість пацієнтів з раком легенів на 100 тисяч жителів досягла 63,09 в 2011 році порівняно з 39,56 в 2002 році", - вказується в повідомленні відомства. У 2011 році (останній рік, за який влада дає статистику) в Пекіні було зареєстровано 7999 нових випадків захворювання на рак легенів, що становило 20,8% усіх злоякісних пухлин.

Експерти відзначають, що цей тип раку частіше зустрічається у чоловіків, ніж у жінок. Головними причинами його виникнення називають спосіб життя сучасних пекінців, паління, а також забруднення довкілля.

Лікарі уникають називати в якості "головного вбивці" смог, проте цей чинник, без сумніву, є однією з головних причин росту захворюваності. Для зважених часток діаметром 2,5 і менше мікрон (PM2.5), рівень яких в китайській столиці перевищує останніми роками усі норми Всесвітньої організації охорони здоров'я, фільтри легенів не є перешкодою і вони надходять прямо в кров.

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на дані Метеорологічного управління КНР, за перші 10 місяців цього року середня кількість днів із смогом в Китаї виявилася найвищою за останні 52 роки, а Пекін є одним з найзабрудненіших міст.

Нагадаємо, однією з найбільших техногенних катастроф у ХХ столітті є Великий Лондонський смог (Great Smog), який огорнув столицю Британії 5 грудня 1952 і розсіявся тільки до 9 грудня. Те, що відбулося, стало справжньою катастрофою, в результаті якої загинуло 12000 осіб, що послужило, як вважається, основою для сучасного природоохоронного (екологічного) руху.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 877 | Додав: adminA | Теги: 10 років, Пекіні, захворюваність на рак легенів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]