Чт, 2024-04-25, 03:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:21
У реалізації Україною економічних реформ глава МВФ відзначила прогрес
Інші останні Економічні новини

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард Крістін Лагард вітає прогрес економічних реформ в Україні, досягнутий у рамках підтримуваної фондом програми розширеного фінансування EFF.

Як йдеться в повідомленні МВФ, про це йшлося на зустрічі голови МВФ в неділю з міністром фінансів України Наталія Яресько, главою Нацбанку Валерією Гонтарєвою, міністром економічного розвитку і торгівлі Айварасом Абромавічусом та іншими членами української делегації.

Учасники зустрічі відзначили важливість продовження здійснення владою ключових політичних заходів, а також подальшої зовнішньої підтримки, включаючи швидке досягнення домовленостей з приватними кредиторами щодо боргової операції, зазначається в повідомленні МВФ.

18 квітня стало відомо, що низка принципів реструктуризації зовнішнього боргу, запропонованих Україні комітетом кредиторів, які сукупно володіють зобов'язаннями країни на 10 млрд доларів, не влаштовують українську сторону. Переговори з кредиторами триватимуть у квітні та травні.

Раніше Яресько попередила кредиторів про ризик залишитися ні з чим через небажання йти на реструктуризацію держборгу. Вона закликає власників держоблігацій сідати за стіл переговорів.

Абромавічус анонсував у липні бізнес-саміт Україна-США

Міністр економічного розвитку України Айварас Абромавічус заявив, що у Вашингтоні (США) в липні 2015 року відбудеться американсько-український бізнес-саміт. Про це Айварас Абромавічус повідомив у Twitter.

"У липні у Вашингтоні відбудеться US-Ukraine Business Summit. З нашого боку поїдуть члени Кабміну, представники бізнесу", - повідомив міністр.

Абромавічус додав, що після перерви у три роки, засідання українсько-американської ради з торгівлі та інвестицій відбудеться 28-29 травня у Києві.

Раніше Абромавічус заявляв, що товарообіг між Україною і Росією в 2014 році скоротився вдвічі, а український ринок переорієнтовується на європейських партнерів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 929 | Додав: adminA | Теги: Прогрес, реалізації Україною економічних реф, глава МВФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]