Пт, 2024-04-19, 22:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:39
У ВРУ вирішили до виборів не порушувати мовного питання
Інші останні Політичні новини
4 вересня депутати зберуться на свою останню сесію, яка триватиме до середини грудня - до моменту передачі повноважень вже новому, сьомому скликанню. І, здається, близькість виборів приведе до того, що в самому парламенті буде нудно.

Закон про основи мовної політики не буде розглянуто на останній сесії парламенту, і це, як з'ясувалося, поки що влаштовує народних депутатів всіх політсил, пише "Сегодня"

Ні більшість, ні опозиція не виявили бажання йти на конфронтацію. Жодного резонансного законопроекту на поточний тиждень запропоновано не було. Варто згадати хіба що призначену на п'ятницю доповідь міністра освіти Дмитра Табачника про закінчення вступної кампанії у новому навчальному році. До того ж лідер більшості Олександр Єфремов запропонував і в майбутньому уникати тем, які можуть стати причиною протистояння сил у парламенті. Зокрема, він висловив думку, що на цій сесії не варто розглядати зміни до закону про основи мовної політики.

"Якщо почати його розглядати, ми втягнемося у тривале протистояння, тому що нікого не буде цікавити сам закон, всіх цікавитиме процес, - пояснив перший заступник Єфремова у фракції ПР Михайло Чечетов. - Краще все спокійно розглянути вже в новому скликанні парламенту, щоб прийняти закон, який буде відповідати і Конституції, і Хартії регіональних мов. Ми зробили таку пропозицію, і з боку опозиції воно було сприйнято спокійно".

Судячи з заяви лідера фракції БЮТ Андрія Кожем'якіна, який вимагає відкликати з порядку денного всі законопроекти, внесені опозиційними депутатами, опозиція взагалі в парламенті працювати не збирається: "Сенсу розглядати законопроекти, які ми направляємо, немає. Не було підтримано, згідно з нашим аналізом, більшість законопроектів, внесених депутатами нашої фракції. Це більш як 160 законопроектів. З них тільки п'ять отримали позитивне голосування".

Джерело в "бютівській" фракції повідомило, що річ не в законопроектах: "Опозиції зараз невигідно взагалі з'являтися в парламенті. Якщо навіть буде голосування, яке нам потрібне, збереться не більше третини фракції. Інших "прокотили" з можливістю потрапити в Раду, і тепер ніхто не хоче вихоплювати каштани з вогню для Турчинова".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1002 | Додав: adminA | Теги: ВРУ, виборів, мовного питання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]