Ср, 2024-04-17, 00:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:53
УА з Молдовою та Україною не варто вважати противагою РФ - ЄС
Інші останні Новини Європейського Союзу
Нещодавні угоди про вільну торгівлю між Росією та Україною та Молдовою, що входять до Східного партнерства, можуть повністю зберігатися в разі вступу цих країн в асоціацію з Євросоюзом.

Про це заявив директор Європейської зовнішньополітичної служби (ЄЗС) у Росії, країнах Східної Європи, Південного Кавказу та Центральної Азії Гуннар Віганд.

"Ніякої втрати не буде. Євросоюз має 72 угоди такого типу з різними країнами. Ці угоди співіснують з іншими угодами. Це цілком нормальна ситуація, коли країна, що є членом СОТ, має угоди з кількома країнами", - сказав Віганд, виступаючи у п'ятницю, 15 листопада, у Брюсселі на економічній конференції, організованій Європейським діловим союзом, передає Інтерфакс-Україна.

"Але лунають голоси: "Ось у нас є угода про вільну торгівлю з Україною, і ніхто інший не повинен мати з нею такої угоди". Це не та логіка, яка відповідає міжнародним правилам торгівлі. Цілком нормально, коли у вас є угода про вільну торгівлю з кількома країнами", - зазначив європейський чиновник.

За його словами, укладаючи угоду про вільну торгівлю з Україною, ЄС зовсім не має наміру руйнувати її преференційні відносини з Росією. Він переконаний, що російські оператори отримають перевагу від визначеності на українському ринку, який наразі дуже волатильний, але ця ситуація поступово змінюватиметься з точки зору регуляторних рамок.

"Тобто середовище там стане дуже схожим на ЄС, приблизно таке, як у державах-членах Євросоюзу. Визначеність законодавчих рамок не залежить від того, хто у вас друзі", - наголосив Віганд.

За його словами, умови торгівлі "ґрунтуватимуться на законах, а не на тому, хто з ким дружить". Це забезпечить передбачуваність ринку і його стабільність.

Він не бачить при цьому перешкод для доступу численних російських інвесторів на український ринок. Вони, на його думку, в нових умовах отримають доступ до ширшого ринку.

Функціонер ЄЗС закликав не розглядати Євросоюз як когось, хто втручається у відносини Росії та України.

"Насправді це не так. Російські компанії дуже звичні до того, щоб працювати з законами ЄС. Росія - третій найбільший партнер Європейського Союзу, на європейському ринку ґрунтовно присутні російські компанії. Це для них зовсім не абсолютно новий світ", - наголосив Віганд.

Нагадаємо, Росія заявила про можливість скасування режиму вільної торгівлі з Україною (що означає введення захисного мита) після підписання Україною Угоди про асоціацію і ЗВТ з Євросоюзом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 893 | Додав: adminA | Теги: ЄС, противагою РФ, УА з Молдовою та Україною | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]