Сб, 2024-04-20, 05:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:10
Україна мітингує проти зриву євроінтеграції. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини
Обурені рішенням уряду України призупинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом ввечері 21 листопада зібралися на Майдані Незалежності в Києві. Висловити невдоволення прийшло близько 1500 людей, їх кількість постійно збільшується. В центрі також знаходяться кілька автобусів з силовиками, пише "Українська правда".

Небайдужі почали самоорганізовуватися за допомогою соціальних мереж. Організатори акцій протесту закликають брати із собою теплий одяг, їжу та парасольки.

На Майдан підтримати активістів прийшли опозиційні політики, серед яких і лідери "Батьківщини" Арсеній Яценюк, УДАРу Віталій Кличко, "Свободи" Олег Тягнибок та екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Коли на центральну площу міста їхала машина із звуковою технікою для виступів, її заблокували кілька десятків правоохоронців. Однак натовп відвоювував автомобіль і він доїхав до Майдану.

Раніше активіст ВК "НАСТУП" повідомляв, що веб-трансляцію камер з Майдану Незалежності о 18.00 вимкнули, однак на час написання повідомлення відео з тим, що відбувається на центральній площі транслюється в Інтернет.

Повідомляється, що підхід до Адміністрації президента Віктора Януковича, яка знаходиться на вулиці Банковій в Києві, перекритий автобусами з силовиками. Зокрема три автобуси знаходяться на Банковій зі сторони вулиці Інституської.

Тим часом, в різних регіонах України охочі висловити невдоволення призупиненням підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС виходять на мітинги в ніч з 21 на 22 листопада. Зокрема, небайдужі прийшли на акцію в Ужгороді, Донецьку, Івано-Франківську та Луцьку.

Також активісти збираються у Львові – біля пам'ятника Тарасові Шевченку. Усіх, хто планують долучитися, вони просять принести теплий одяг, карімати та термоси з чаєм.

Кабінет міністрів України 21 листопада розпорядився призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їх державами-членами.

У свою чергу член Моніторинговою місії Європарламенту в Україні, екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський заявив, що Україна не підпише Угоду про асоціацію з Європейським Союзом на саміті "Східного партнерства" в кінці цього місяця у Вільнюсі. При цьому він висловив думку, що рішення українського уряду пов'язано з певними домовленостями, досягнутими з РФ.

Також стало відомо, що Кабінет Міністрів України ініціює створення тристоронньої комісії за участю Європейського Союзу та Російської Федерації.

У свою чергу в Кремлі заявили, що рішення України про призупинення торгово-економічної асоціації з ЄС є виключно внутрішньою справою Києва, але в Москві готові до тристоронніх переговорів з Україною та ЄС з торговельно-економічної тематики.

Варто згадати недавній візит президента Януковича до Росії для переговорів з Володимиром Путіним. Тоді ЗМІ писали, що голова української держави підкинув ще одну загадку як українським, так і європейським політикам. Його зустріч з Путіним - третя за останні три тижні - виявилася таємницею, покритою мороком ще сильніше, ніж сочинська, про підсумки якої нічого так і не просочилося навіть у кулуари вітчизняної політики.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 945 | Додав: adminA | Теги: євроінтеграції, Україна мітингує проти. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]