Чт, 2024-04-25, 05:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:36
Україна отримає солідну "премію", виконавши програму МВФ
Інші останні Економічні новини

Зустріч з виконавчими директорами МВФ країн "Великої сімки", яка пройшла у Вашингтоні, була продуктивною.

Про це в Twitter повідомила міністр фінансів України Наталія Яресько.

"Дуже продуктивна зустріч у Вашингтоні з виконавчими директорами МВФ G7, де обговорювали міжнародну підтримку України", - написала вона.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Національної тристоронньої соціально-економічної ради заявив, що Україна в 2015 році може отримати ще кілька мільярдів доларів від Світового банку, ЄБРР та Європейського інвестиційного банку на розвиток економіки в разі виконання програми МВФ.

Про це повідомляє УНИАН.

"У поточному році ми очікуємо, що виконання програми з нашими міжнародними кредиторами дасть можливість залучити кілька мільярдів доларів від таких організацій, як Всесвітній банк, Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний банк", - зазначив він.

За словами Яценюка, кредити цих організацій будуть спрямовані виключно на реалізацію конкретних проектів у реальному секторі економіки.

"Це організації, які не дають кредити під "соціалку", а фінансують розвиток економіки: будівництво доріг, модернізацію газотранспортної системи, будівництво інфраструктурних проектів. Це план на 2015 рік", - наголосив глава уряду.

Нагадаємо, після затвердження МВФ нової чотирирічної програми розширеного фінансування для України на 17,5 млрд дол., Мінфін з 13 березня почав консультації з кредиторами про реструктуризацію зовнішнього боргу. Україна запропонувала утримувачам її облігацій обговорити скорочення суми основного боргу та купонних виплат, а також продовження термінів обігу паперів.

Уряд також включив у реструктуризацію єврооблігації Києва, державних Ощадбанку та Укрексімбанку, Укрзалізниці, однак вказані позичальники будуть вести консультації з кредиторами з приводу умов реструктуризації їхніх позик як окремі юрособи.

Згідно з програмою з МВФ, угоди щодо зміни умов запозичень повинні забезпечити виконання Україною трьох кількісних зобов'язань: економія на зовнішніх платежах за боргами держави і гарантованих державою і суб'єктів держсектора на суму приблизно 15,3 млрд дол. За період реалізації програми МВФ; забезпечення до 2020 року співвідношення державний борг/ВВП на рівні не вище ніж 71% ВВП; підтримання загальних потреб у фінансуванні бюджету за борговими операціями в середньому на рівні 10% ВВП (максимум 12% ВВП на рік) в 2019-2025 рр.

У той же час найбільші утримувачі українських паперів не хочуть погоджуватися на списання основної суми боргу, вважаючи, що заявлений масштаб скорочення виплат, який має становити приблизно 15 млрд дол. за чотири роки дії програми EFF, занадто великий.

І хоча Україна запросила Росію на переговори з рефінансування боргу, РФ вимагає виплати 3 млрд дол. наприкінці 2015 року, відмовляючись від участі в реструктуризації.

Українська делегація має намір під час весняної сесії Світового банку і МВФ у Вашингтоні 17 квітня представити кредиторам стан боргової операції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 789 | Додав: adminA | Теги: солідну премію, україна, програму МВФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]