Пт, 2024-03-29, 01:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:03
Україна зробила черговий крок на шляху до безвізового режиму з ЄС
Інші останні Туристичні новини
Верховна Рада схвалила в першому читанні законопроект про Єдиний державний демографічний реєстр. Багато експертів упевнені, що запровадження в Україні біометричних паспортів значно прискорить отримання нашою країною безвізового статусу з країнами Європи, пише "Комсомольская правда в Украине".

Для більшості європейців наша бюрократична машина є дикістю. Щоб отримати ту ж таки субсидію, необхідно обійти безліч інстанцій і зібрати цілу купу довідок. Все відбувається тому, що інформація розрізнена. Інформація про людину зберігається в різних місцях. ЖЕК не знає, де ви працюєте (довідка з роботи). Пенсійний фонд не має уявлення про склад вашої родини (довідка з ЖЕКу). Органи опіки сумніваються в платоспроможності (довідка з банку). Банк хоче переконатися, що у вас немає судимостей (довідка з МВС).

Набагато зручніше, коли вся інформація про людину зібрана воєдино. Саме для цього і створюється Єдиний державний демографічний реєстр. Повноцінне впровадження цієї системи не тільки позбавить простих українців необхідності бігати по інстанціях і збирати численні довідки. Фактично це крок до запровадження біометричних паспортів - документів із вбудованим електронним чіпом, що містить всю необхідну інформацію про людину.

"Законопроект вирішує питання введення цивілізованого європейського підходу до ідентифікації громадян - біометричних паспортів, - підкреслює президент Інституту політичних і соціологічних досліджень ім. Тараса Шевченка Володимир Бондаренко. - Відомо, що це необхідна умова для спрощення візового режиму з Європою".

За його словами, європейців турбує практика використання українських паспортів, які, на жаль, досить просто підробляються.

"Біометричні паспорти виключають ситуацію, коли людина має паспорт іншої особи, іншої держави, - каже експерт. - У нас дійшло навіть до того, що деякі депутати перетинають кордон України, маючи на руках кілька паспортів".

"Оскільки даний реєстр запроваджує біометричні паспорти, які є одним з багатьох кроків щодо впровадження безвізового режиму, то його необхідно схвалювати, - вважає соціолог", - погоджується з цією думкою Сергій Таран, директор Міжнародного інституту демократій, співзасновник і голова правління Центру соціологічних і політологічних досліджень "Соціовимір".

Отже, Єдиний державний демографічний реєстр має відразу кілька серйозних переваг: країна прискорить введення безвізового режиму з ЄС. Посилиться контроль над нелегальною міграцією. Різні інстанції зможуть ефективно взаємодіяти в сфері адміністративних послуг. Але головне, таким чином ми переможемо бюрократію, а прості люди відтепер не стоятимуть у чергах, аби отримати численні довідки.

Зазначимо, Верховна Рада 23 вересня 2011 року ухвалила в цілому Закон "Про документи, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України".

21 жовтня 2011 року президент України Віктор Янукович ветував Закон "Про документи, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України", зазначивши при цьому порушення конституційних гарантій і міжнародних стандартів, а також істотне збільшення витрат держбюджету і окремих громадян.

27 лютого 2012 року секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв повідомив, що 14 лютого законопроект про біометричний паспорт був схвалений на засіданні Кабінету міністрів України, він адаптований до стандартів ЄС і до кінця березня його буде ухвалено парламентом.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 1010 | Додав: adminA | Теги: безвізового режиму з ЄС, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]