Вт, 2024-04-16, 23:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:07
Українців на травневі свята охоронятиме народна міліція
Інші останні Новини з регіонів України

 Нова, народна, міліція може з'явитися в Україні вже у травні. Після оголошеного Міністерством внутрішніх справ набору всіх охочих служити в правоохоронних органах перші загони вже готуються вийти на службу. Зі зброєю та в новій формі вони пильнуватимуть порядок на вулицях міст. Новобранці кажуть, що йшли з великим бажанням захистити і змінити міліцію на структуру, якої не боятимуться і якій довірятимуть, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У столичному училищі підготовки працівників міліції ще півроку тому свої навички відточував "Беркут", а нині тут є ті, проти кого вже неіснуючий спецпідрозділ ті ж таки навички застосовував на практиці. На заняття прибули і вихідці з самооборони Майдану, і колишні військові, і ті, хто лишень знайомиться з військовою справою. У столиці незабаром їх називатимуть батальйоном патрульної служби особливого призначення.

Шанс стати правоохоронцем отримав кожен чоловік віком до 45 років, з гарною фізичною формою і без проблем із законом. Решті в МВС пообіцяли навчити. Бажання щось змінити привело цих хлопців на службу. Чоловіки кажуть, що на них вплинули і події на Майдані, і перехід деяких міліціонерів на Сході на бік сепаратистів і російських військових.

Прискорений курс підготовки триватиме усього 10 днів через аншлаг охочих стати міліціонерами. Приміром, у Києві хочуть до батальйону залучити чотири сотні добровольців.

Подібні спецпідрозділи створюються по всій країні і за підтримки МВС, і за сприяння бізнесу. Мета спільна - безпека людей. Вже нараховано понад 30 таких загонів. Перші загони нової міліції вийдуть на патрулювання вже під час травневих свят.

Нагадаємо, перший віце-прем'єр Віталій Ярема не виключає, що на початку травня плануються акції з дестабілізації ситуації в країні.

Львів закликав відмовитися від масових акцій на 1 та 9 травня через можливі провокації

Львівська облрада закликала політиків та громадські організації відмовитися від масових акцій 1 та 9 травня у зв'язку з можливими провокаціями.

Про це йдеться у зверненні до мешканців області, яке підписали керівники всіх фракцій облради і яке у вівторок зачитала лідер фракції "УДАР" Оксана Юринець. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Росія повертається до звичної для себе практики спецоперацій і провокацій. Зараз вже відомо, що наступний етап плану дестабілізації ситуації - здійснення провокацій на заході України. Росії вкотре дуже вигідно отримати побите опудало екстремізму на заході України, протиставляючи різні регіони нашої країни", - сказано у заклику.

Враховуючи це, зазначається у зверненні, "закликаємо всі політичні сили Львівщини, громадські організації, активістів та свідомих громадян відмовитися від будь-яких масових акцій у дні, що використовуються для розпалювання ворожнечі в Україні в останні роки. Йдеться насамперед про 1 та 9 травня. Саме ці дати є найбільш імовірними для здійснення провокацій".

Депутати вважають, що навіть найневиннішу акцію цими днями може бути використано для дискредитації львів'ян та області".

"Отже, кожна організація чи політична сила, яка проводитиме в ці дні акції, є свідомим або несвідомим пособником агресора. Переконані, що громадськість та правоохоронні органи нададуть належну оцінку таким горе-діячам. Закликаємо проявити громадянську свідомість і не допомагати російській пропагандистській машині у створенні потрібної їй "картинки" для внутрішнього споживача", - зазначено у зверненні.

Крім того, обласна рада закликала виконавчі органи влади докласти всіх зусиль до стабілізації ситуації.

Депутати закликають владу і співробітників правоохоронних органів зробити все задля того, аби не повторити помилок, допущених у 2010 і 2011 роках.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 907 | Додав: admin | Теги: травневі свята, народна міліція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]