Пт, 2024-03-29, 15:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:18
Українським товарам відкриється розширений доступ на ринки 42 країн - більше, ніж ЗВТ
Інші останні Економічні новини

З першого лютого 2018 року Україна стане повноправним учасником Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські (Пан-Євро-Мед) преференційні правила походження, до якої входять 42 країни. Про це повідомляє Finance.ua, з посиланням на прес-службу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Як нагадали у МЕРТ, Конвенція Пан-Євро-Мед — це інструмент, розроблений Європейським Союзом для співпраці зі своїми торговельними партнерами. Участь України в Конвенції сприятиме створенню умов для спрощення торгівлі і збільшення українського експорту. Це також дозволить розширити обсяги наших товарів на ринках третіх країн, з якими укладено угоди про вільну торгівлю, а саме в ЄС, ЄАВТ (Європейська асоціація вільної торгівлі), Чорногорії, Молдові й Македонії. За словами заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Наталії Микольської, членство у Пан-Євро-Мед диверсифікує український експорт.

«Приєднання України до Пан-Євро-Мед сприятиме зростанню нашого експорту не тільки в ЄС, але і на ринки третіх країн. Українським товарам буде розширено доступ на ринки 42 країн і територій, що диверсифікує експорт з України. Також процес приєднання до Конвенції дає можливість бізнесу вже сьогодні планувати свою діяльність на перспективу», — розповіла вона.

Конвенція передбачає можливість діагональної кумуляції, тобто дає можливість її країнам-учасникам використовувати також й сировину одна одної. Так, наприклад, одяг, пошитий в Україні з тканини, виробленої в Туреччині, зможе імпортуватися до ЄС за ставкою ввізного мита «0%». На даному етапі Угода про ЗВТ з Європейським Союзом не дозволяє цього робити.

Регіональна конвенція про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження була ухвалена в 2012 році за ініціативою Європейського Союзу. Зараз Пан-Євро-Мед об’єднує країни ЄС, ЄАВТ (Швейцарія, Норвегія, Ісландія, Ліхтенштейн), Туреччину, Албанію, Боснію і Герцеговину, Македонію, Сербію, Чорногорію, Алжир, Єгипет, Ізраїль, Йорданію, Ліван, Марокко, Палестину, Сирію, Туніс, Фарерські острови, Молдову. В процесі приєднання до Конвенції перебуває Грузія.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 707 | Додав: adminA | Теги: українські товари, ЗВТ, ринки 42 країн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]