Вт, 2024-04-23, 10:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:53
Урядовий законопроект про Brexit нижня палата парламенту Британії схвалила
Інші останні Новини світу

Британські парламентарії проголосували за законопроект уряду про Brexit, підтримавши таким чином прем'єр-міністра Терезу Мей.

Про це повідомляє Reuters.

Законопроект про вихід з ЄС був схвалений 324 голосами, 295 - проголосували "проти" у Нижній палаті парламенту країни.

Як відомо, законопроект скасовує закон 1972 року, який зробив Велику Британію членом ЄС, та переводить закони ЄС у британські.

"Цей законопроект має важливе значення для підготовки країни до історичної віхи - виходу з Європейського Союзу", - сказав перед голосуванням у парламенті міністр з питань Brexit Девід Девіс.

Лідер лейбористів Джеремі Корбін дав вказівку своїм депутатам голосувати проти прийняття даного законопроекту, оскільки уряд не виконав встановлених партією умов, зокрема гарантій по ряду питань, в тому числі щодо прав працівників та споживачів.

Повідомляється, що закон тепер має схвалити Верхня палата (яка значною мірою виступає за збереження членства у ЄС та може активізувати зусилля для проведення ще одного рефередуму), де партія Мей не має більшості.

Нагадаємо, президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що ЄС досі відкритий можливості того, що британці змінять свою думку і не виходитимуть зі спільноти.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 651 | Додав: adminA | Теги: нижня палата парламенту Британії, законопроект, Brexit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]