Чт, 2024-04-18, 10:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:06
В Іраку низка терактів забрала життя 26 осіб
Інші останні Новини світу
В Іраку сталася серія вибухів автомобілів біля поліцейських контрольно-пропускних пунктів. Жертвами терактів стали щонайменше 26 осіб, повідомляє Газета.Ru з посиланням на Reuters з посиланням на представників місцевої поліції.

Найбільш великі вибухи сталися в Таджі, в 20 кілометрах на північ від Багдада, де було підірвано відразу три припаркованих біля КПП автомобілі.

У Таджі в результаті теракту загинули вісім осіб. Ще 28, за даними працівників госпіталю, отримали поранення.

Разом з тим, в районі Шула на північному заході іракської столиці також вибухнув начинений вибухівкою автомобіль, одна особа загинула і ще сім отримали поранення, повідомляє Інтерфакс.

Крім того, ще один автомобіль був підірваний в населеному пункті Каррада в околицях Багдада, серед убитих був офіцер поліції. За ним послідував другий вибух, жертвами якого стали люди, що прийшли на допомогу постраждалим в результаті першого теракту.

Відзначимо, що Ірак в післявоєнний період являє собою небезпечне місце, де теракти стали повсякденністю.

Раніше в Іраку сталася серія вибухів, жертвами яких стали не менше 83 осіб, ще близько 300 отримали поранення.

За даними іракської поліції, більшість жертв вибухів - шиїтські паломники, які відзначали 13 червня річницю смерті сьомого імама Муси аль-Касіма.

Нагадаємо, 14 січня 2012 року в шиїтське свято день "Арбаїн" - 40-й день поминання імама Хусейна - онука пророка Мухаммеда, сунітські терористи підірвали КПП для шиїтських паломників. Теракт забрав життя 32 осіб.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1060 | Додав: adminA | Теги: 26 осіб, терактів, Іраку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]