Пт, 2024-03-29, 01:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:28
В Ялті встановлено пам'ятник Юліану Семенову . ВІДЕО
Інші останні Культурні новини
Пам'ятник радянському журналістові, письменнику і сценаристу Юліану Семенову урочисто відкрили 29 вересня біля готелю "Ореанда" у Ялті, передає кореспондент УНН.

Життя і творчість Семенова були тісно пов'язані з Кримом, де за його словами, "легко дихалося і радісно працювалося" і де він створив більшість своїх творів - "Сімнадцять миттєвостей весни", "Пароль не потрібний", "ТАСС уповноважений заявити", "Експансія "," Таємниця Кутузовського проспекту". Не випадково, місце для монумента вибрано біля ялтинського готелю, де проходили з'їзди міжнародної асоціації письменників детективного і політичного роману, яку очолював наприкінці 80-х років Юліан Семенов.

Ініціаторів встановлення пам'ятника - клуб друзів Ялти і московський культурний фонд Юліана Семенова - підтримали ялтинська мерія, Рада міністрів Криму і міністерство культури Росії.

Автор роботи - народний художник РФ, академік - скульптор Олександр Рукавишников зобразив у бронзі впізнавану усіма, потужну мускулисту фігуру письменника з блокнотом в руках.

Найпам'ятнішою для жителів екс-СРСР залишається екранізація знаменитого роману Семенова "Сімнадцять миттєвостей весни". А ось творців кінострічки та екранних образів вже з нами немає. 29 вересня 2011, рівно рік тому, померла автор фільму, талановитий радянський режисер Тетяна Ліознова. Кількома роками раніше помер актор, який зумів найбільш яскраво втілити таємничий образ героя-розвідника Штірліца - В'ячеслав Тихонов.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1174 | Додав: adminA | Теги: Ялті, Пам'ятник Юліану Семенову | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]