Вт, 2024-04-23, 22:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:00
В українців, які мають борги перед банками, ДАІ відбиратиме автомобілі
Інші останні Економічні новини
Працівники Державтоінспекції мають право затримувати і доставляти на штрафмайданчик автомобілі боржників, що мають заборгованість за кредитами, компослугами тощо. Про це йшлося на нараді керівництва ДАІ та Державної виконавчої служби, повідомляє прес-служба ДАІ Києва.

Таке рішення прийнято на основі постанови Кабміну від 17 грудня 2008 року №1102.

У документі вказано, що у разі виявлення транспортного засобу боржника, оголошеного в розшук відповідно до ст.40 закону "Про виконавче провадження", працівники ДАІ мають право негайно тимчасово затримати автомобіль і доставити на спецмайданчик.

Для доставлення транспортного засобу – інспектор ДАІ викликає евакуатор через чергового по підрозділу Державтоінспекції.

"У більшості це автомобілі, власники яких не розрахувалися за банківським кредитом, мають борг з квартплати або не виплачують аліменти тощо", йдеться в повідомленні прес-служби.

Упродовж трьох діб ДАІ повинна повідомити державному виконавцю про тимчасове затримання транспортного засобу.

"Повернення тимчасово затриманого транспортного засобу боржника здійснюється лише за вимогою державного виконавця", - зазначили в ДАІ.

Як відомо, автомобіль боржника вважається оголошеним у розшук тільки після винесення відповідної постанови державного виконавця.

Додамо, що НБУ серйозно стурбований зловживаннями в судах, які ставлять під загрозу захист прав кредиторів в Україні. У зв'язку з цим необхідно регулярне узагальнення практики розгляду кредитних справ та надання судам чітких і однозначних рекомендацій. Про це нещодавно заявив голова Національного банку України Сергій Арбузов.

"Такі прецеденти вже є, і Нацбанк збирає дані про несумлінних позичальників, активно бере участь в аналізі судової практики для її систематизації", - заявив глава НБУ.

За інформацією глави НБУ, найближчим часом буде схвалено законодавчі акти, що істотно зміцнюють кредиторів в їхніх правах.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1006 | Додав: adminA | Теги: автомобілі в українців, ДАІ, борги перед банками | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]