Пт, 2024-04-19, 23:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:33
В Україні віднині держбюджет плануватимуть на три роки вперед
Інші останні Економічні новини

Кабінет Міністрів схвалив оновлену концепцію управління державними фінансами, що передбачає запровадження середньострокового бюджетного планування строком на три і більше років. Документ був представлено міністром фінансів Олександром Данилюком на щотижневому засіданні уряду у середу, 8 лютого 2017 року, передає УНІАН.

За словами Данилюка, документ є системним і стратегічно важливим, оскільки запроваджує практику прийняття середньострокових бюджетних декларацій, змінює політику управління держборгом у бік його зменшення в середньостроковій перспективі до 60% ВВП.

"Важливо, щоб цей документ став реальним. Ми вже підготували план дій, який протягом тижня розішлемо у всі органи влади", - сказав Данилюк, додавши, що Мінфін вже очікує від органів влади прогнозних даних і планів по 2017 році і на середньострокову перспективу.

Коментуючи необхідність прийняття документа, прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив: "Це важлива стратегія. Тут є конкретні кроки, які уможливлять ефективно використовувати мільярди держбюджету".

На цьому ж засіданні Кабмін затвердив порядок розподілу дотацій в розмірі 4 млрд грн для сільгосптоваровиробників на 2017 рік, інформує "Інтерфакс-Украина".

"Я б хотів, щоб кожна гривня потрапила туди, де вона має своє призначення, конкретному виробнику, без будь-якого впливу кого-небудь в цій країні", - сказав Гройсман.

За його словами, Кабмін спільно з аграрним комітетом Верховної Ради і аграрними асоціаціями проводив тривалі обговорення порядку розподілу коштів.

Міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий зазначив, що обсяг дотацій не перевищуватиме обсяг коштів сплаченого податку на додану вартість агровиробниками (дотація виплачується товаровиробникам щомісяця пропорційно до сплаченої суми податку на додану вартість).

Виконувач обов'язків голови аграрного комітету Верховної Ради Олександр Бакуменко своєю чергою попросив врахувати його зауваження щодо порядку розподілу дотацій.

"ДФС повинна розробити три найважливіші документи, щоб запрацював цей порядок. Перший - це форма заяви про включення до реєстру одержувачів дотацій, другий - порядок ведення реєстру одержувачів дотацій, третій - доповнення до декларації про сплату ПДВ", - сказав він під час засідання уряду.

Він також заявив, що в порядку повинно бути прописано обмеження щодо 50% виплат в межах цієї суми на дотування птахівництва.

"Перше, що ми просили - це рівномірний розподіл по місяцях асигнувань, друге ми домовлялися обмежити до 50% виплату від всієї бюджетної дотації птахівництву. Цього вистачить цілком, і я думаю, що це повинно бути відображено в цих порядках", - зазначив він.

Гройсман доручив доопрацювати технічні правки щодо порядку розподілу дотацій до кінця поточного тижня.

Прем'єр уточнив, що аналогічна робота буде проведена щодо затвердження порядку на підтримку сільгоспмашинобудування. Він висловив надію, що порядок розподілу коштів за цією програмою буде затверджений на наступному засіданні уряду.

Нагадаємо, наприкінці січня Україна домовилася з ЄС про відновлення експорту української курятини.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 785 | Додав: adminA | Теги: україна, три роки вперед, держбюджет, ПЛАН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]