Сб, 2024-04-20, 13:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:03
Від проведення матчів Євро-2020 Україна відмовилася
Інші останні Спортивні новини

 Союз європейських футбольний асоціацій (УЄФА) опублікував список національний федерацій, які подали заявочні досьє на стандартні пакети матчів, а також на півфінали і фінал, серед яких не виявилося представників України – Києва і Донецька. Про це повідомляється в офіційному релізі УЄФА, пишуть на http://navlasniochi.com/news/erusalim_misce_svitu/2014-08-18-21.

Згідно з рішенням Виконавчого комітету УЄФА, прийнятим у січні 2013 року, матчі фінальної стадії Євро-2020 відбудуться в 13 містах у всій Європі. Матчі розбиті на 13 пакетів: 12 стандартних, що включають три зустрічі групового етапу і одну зустріч плей-офф (1/8 або 1/4 фіналу), а також один пакет, куди входять обидва півфінали і фінал.

До першого крайнього терміну - 12 вересня 2013 року - інтерес до проведення ігор фінального турніру висловили 32 національні асоціації, зокрема й представники України, які мали намір провести матчі змагань в Києві та Донецьку.

Заявочні досьє на стандартні пакети матчів у зазначений термін – до 25 травня - подали 19 асоціацій: Азербайджан (Баку), Англія (Лондон), Бєларусь (Мінськ), Бельгія (Брюссель), Болгарія (Софія), КЮР Македонія (Скопьє), Угорщина (Будапешт), Німеччина (Мюнхен), Данія (Копенгаген), Ізраїль (Єрусалим), Ірландія (Дублін), Іспанія (Більбао), Італія (Рим), Нідерланди (Амстердам), Росія (Санкт-Петербург), Румунія (Бухарест), Уельс (Кардіфф), Швеція (Стокгольм) і Шотландія (Глазго). Заявочні досьє на півфінальний і фінальний пакет матчів подали Англія (Лондон) і Німеччина (Мюнхен).

"Ми дуже раді, що одержали стільки заявок на проведення Євро-2020, - прокоментував президент УЕФА Мішель Платіні. - Ювілейний розіграш чемпіонату, якому виповниться 60 років, буде особливим. Вперше матчі відбудуться в багатьох країнах Європи. Розподіливши Євро по всьому континенту, ми дозволимо більшій кількості вболівальників з більшого числа країн розділити радість від проведення цього чарівного турніру, - сказав він. - Національні асоціації теж залишаться у виграші від цього формату, оскільки багато хто з них зможе доторкнутися до елітного чемпіонату і дістануть можливість ще більше стимулювати розвиток футболу в своїх країнах".

Адміністрація УЄФА вивчить заявочні досьє і письмово підготує оцінні звіти для передачі Виконавчому комітету УЄФА. Остаточне рішення щодо призначення 13 організаторів Євро-2020 виконком УЄФА прийме 19 вересня у Женеві.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 910 | Додав: admin | Теги: Україна відмовилася, матч євро-2020 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]