Пт, 2024-04-26, 16:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:05
Від російської мови почала відмовлятися Луганщина
Інші останні Новини з регіонів України
У чотирьох районах Луганської області російській мові не надаватимуть статусу регіональної. Про це повідомляє прес-служба Луганської облради.

"У чотирьох сільських районах Луганщини, де російську вважають рідною менше 10 відсотків жителів (Білокуракинський, Марківський, Новопсковський, Сватівський), це питання не розглядалося", - сказано в повідомленні.

За даними відомства, рішення про заходи з реалізації мовного закону прийнято у 12 з 14 міст обласного значення, а також у 9 із 17 районів Луганської області.

"Депутати Сіверськодонецької та Алчевської міських рад, а також Станично-Луганської і Троїцької районних планують ухвалити рішення з нього на найближчих пленарних засіданнях сесій", - сказано в повідомленні.

Як відомо, раніше статус регіональної російській мові надали міські ради Одеси, Севастополя, Харкова, Миколаєва, Запоріжжя, Херсона, а також Одеська, Донецька, Запорізька, Херсонська, Харківська, Луганська, Дніпропетровська обласні ради і Верховна рада Автономної Республіки Крим.

Луганська міська рада на сесії 6 вересня ухвалила рішення про запровадження російської мови як регіональної.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 925 | Додав: adminA | Теги: від російської мови, Луганщина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]