Чт, 2024-03-28, 17:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:09
Від судової реформи у Польщі Качинський не збирається відмовлятися
Інші останні Новини Європейського Союзу

Правляча партія Польщі "Право і справедливість" не збирається відмовлятися від планів щодо реформування судової системи.

Про це заявив лідер партії Ярослав Качинський, передає Reuters.

За його словами, президентське вето щодо двох законопроектів про Верховний суд і Національну раду судів було "серйозною помилкою", однак слід зосередитися на подальших кроках.

"Це означає, що реформа буде, радикальна реформа. Часткова реформа нічого не змінить" - заявив Качинський.

Нагадаємо, 24 липня Дуда заявив, що накладе вето на суперечливі закони про Верховний суд і Національну раду суддів, ухвалені минулого тижня Сенатом в рамках судової реформи.

Польський прем’єр Беата Шидло після цього сказала, що уряд Польщі має намір продовжити реформування судової системи, незважаючи на вето Дуди.

26 липня Єврокомісія рекомендувала Польщі протягом місяця вирішити проблеми, викликані суперечливою судовою реформою. Якщо рекомендації Єврокомісії не будуть виконані, то ЄС негайно активує процедуру статті 7, що передбачає запровадження дисциплінарного покарання.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 702 | Додав: adminA | Теги: Польща, Качинський, судова реформа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]