Пт, 2024-03-29, 07:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:40
Відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому в Одесі
Інші останні Культурні новини
Пам'ятник знаменитому акторові театру і кіно, поету, автору-виконавцю пісень Володимиру Висоцькому відкритий в суботу поряд з будівлею кіностудії в Одесі.

Про це повідомляє Укрінформ.

Майже рік тому виконавчий комітет Одеської міської ради ухвалив рішення про проведення конкурсу на кращий проект пам'ятника. Журі особисто очолив Одеський міський голова Олексій Костусєв. Переможцем було названо роботу скульптора Олександра Князика, архітекторів Володимира Глазиріна і Олександра Чернова.

Як відомо, актор Володимир Висоцький багато знімався на Одеській кіностудії. Глядачам давно полюбилися фільми за його участю - "Вертикаль", "Інтервенція", "Служили два товариші", "Короткі зустрічі", "Небезпечні гастролі" та "Місце зустрічі змінити не можна".

За розповідями друзів Володимира Висоцького, він дуже любив Одесу, вважав місто унікальним і повним талановитих людей. Артист часто розповідав веселі історії, які з ним відбувалися у місті.

В Одесі, крім пам'ятника Висоцькому, на його честь встановлено також пам'ятну дошку на будівлі кіностудії, названо одну з вулиць міста, а у майбутньому планується створення музею.

Пам'ятник Володимиру Висоцькому також збираються відкрити наступного року в Харкові.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1266 | Додав: adminA | Теги: пам'ятник Володимиру Висоцькому, одесі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]