Пт, 2024-03-29, 09:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:59
Відставки Януковича вимагає Євромайдан та збирає віче 1 грудня
Інші останні Новини України
Євромайдан вимагає відставки Януковича та збирає віче 1 грудня

Активісти мітингу на підтримку євроінтеграції України ухвалили резолюцію з вимогою відправити у відставку президента Віктора Януковича через не підписання угоди про асоціацію з ЄС. Відповідну резолюцію зачитала зі сцени на Майдані Незалежності співачка Руслана Лижичко.

Активісти заявили, що  об’єдналися на підтримку ідеї євроінтеграції, та  продовжують  боротьбу за європейську Україну й "будуть активно діяти, аби головна вимога - підписання угоди про Асоціацію з ЄС - була виконана".

"Ми констатуємо, що Віктор Янукович, до якого з євромайданів України та світу зверталися сотні тисяч людей, зігнорував нашу волю, зірвавши підписання угоди з ЄС. Замість того, аби вести країну в європейське майбутнє, як того хочуть мільйони українців, він розвертає країну в минуле.  Попри провал Януковича, ми, громадяни, які зібралися на Євромайдані, показали йому і всьому світові: ми спроможні побороти розчарування та апатію, вміємо самоорганізовуватися, проводити мирні акції, об’єднуватися та діяти заради виконання спільних вимог",- йдеться в  резолюції.

Активісти пропонують "сформувати координаційну раду Євромайдану з числа відомих експертів, громадських активістів, студентських організацій та представників парламентських опозиційних партій, аби забезпечити діалог між українським громадянським суспільством та європейською спільнотою".

Окрім того у резолюції закликають констатувати, "що президент, Верховна Рада та Кабінет міністрів виявилися не спроможними забезпечити реалізацію стратегічного геополітичного курсу розвитку держави". "Ми вимагаємо відставки президента Віктора Януковича.  Ми вимагаємо припинити практику політичних репресій проти активістів Євромадану, студентів, громадських активістів, опозиційних лідерів",- заявили активісти.

 Водночас вони подякували главам держав та урядів країн-членів ЄС "за всі зусилля, яких вони доклали задля реалізації наших європейських прагнень".

 "1 грудня, в річницю Референдуму про незалежність України, о 12:00 ми прийдемо на Майдан, ми проведемо народне віче і спільно визначимо свої подальші дії.  Це – початок очищення української влади. Ми прийдемо з віниками на віче і цим покажемо Януковичу, якщо він не піде, то ми його виметемо", - підсумували активісти Євромайдану в резолюції.

Як відомо,  на саміті Східного партнерства у Вільнюсі президент Віктор Янукович  не підписав угоду про асоціацію України з ЄС.

У підсумковій декларації, прийнятій на Вільнюському саміті Східного партнерства, йдеться, що Україна та ЄС взяли до уваги позиції один одного і продовжують підтримувати зобов'язання підписати угоду про асоціацію.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 954 | Додав: adminA | Теги: відставки Януковича, віче 1 грудня, євромайдан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]