Чт, 2024-04-18, 19:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:55
Війна з правдою в Україні - The New York Times
Інші останні Іноземна преса про Україну

 "Вислизання правди - це симптом і каталізатор падіння України у вир невизначеності", - пише Кіт Дарден, професор Школи міжнародної служби Американського університету, у статті для The New York Times.

"Відсутність законної влади на сході України призвела до відсутності прозорих, таких, що не викликають різночитань, фактів, а це живильне середовище для підозр, маніпуляцій і дипломатичних ігор на грані правди і вимислу, яке може-таки довести цей регіон до війни", - йдеться в статті.

За спостереженнями автора, в Україні "нормою стала нездатність домовитися про факти, дійти згоди в базових питаннях". Хто поширював листівки з вимогою, щоб євреї зареєструвалися в органах влади? Чи був це новий антисемітський "уряд" самопроголошеної Донецької республіки, як стверджує український уряд, чи ж це була провокація, покликана дискредитувати проросійських сепаратистів? І хто минулого тижня вбив трьох людей на КПП у Слов'янську - російська військова розвідка чи українські націоналісти?

"У багатьох людей в Україні виникають запитання і глибшого плану, на які в здоровій державі з джерелами інформації, до яких є довіра, було б дано однозначну відповідь, - продовжує Дарден. - Хто цієї зими вбивав людей на майдані Незалежності в Києві? Чи легітимний нинішній уряд, чи це чергова озброєне угруповання, що відповідно до Женевських угодою має звільнити громадські будівлі? Залежить від того, кому поставити запитання - і де. У повідомленнях, що надходять із Західної України, за будь-якою злощасною подією стоїть російський агент. На Сході та Півдні вважають, що всім керують бойовики з лав українських націоналістів, які діють за підтримки Заходу".

"У здорових політичних системах є факти, до яких можна звернутися, тому що є джерела влади, яким можна довіряти. Можна запросити свідоцтво про народження президента; новинні видання, приватні особи та експерти можуть підтвердити його автентичність. Конфлікти вирішуються мирним шляхом. Всього цього немає в Україні", - констатує автор.

Щоб виправити ситуацію, Україна має "відновити легітимність свого керівництва і своїх фактів", закликає Дарден. Для цього, вважає він, потрібно розширити повноваження місії ОБСЄ. Українському уряду він рекомендує збільшити представництво західних і південних областей країни, що, як він гадає, має стати запорукою довіри до результатів президентських виборів, які намічені на 25 травня.

Переклад InoPressa

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 971 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]