Сб, 2024-04-20, 08:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:30
Викрадених в Сирії майже рік тому французьких журналістів знайшли військові
Інші останні Новини світу

Чотири французьких журналісти з організації "Репортери без кордонів", викрадені 10 місяців тому в Сирії, знайдені військовим патрулем поблизу кордону з Туреччиною. Ніколя Енен, П'єр Торрес, Едуард Еліас і Дідьє Франсуа були знайдені зв'язаними в районі прикордонного міста Акчакале. На даний момент репортери доставлені в безпечне місце, пише NEWSru.com

Президент Франції Франсуа Олланд повідомив, що журналісти "знаходяться в доброму здоров'ї ".

"Цього ранку з величезним полегшенням дізнався про звільнення чотирьох французьких журналістів", - підтвердив він інформацію.

За словами Олланда, співробітники ЗМІ булив полоні "у вкрай важких умовах", в найближчі години вони повернуться на батьківщину".

Нагадаємо, фанцузькі журналісти, які працювали в зоні сирійського конфлікту, були захоплені в полон в районі Алеппо в червні 2013 року.

Двоє з них - співробітники радіостанції "Європа - 1" Дідьє Франсуа і Едуард Еліас, ще двоє - незалежний репортер Ніколя Енен і фотограф П'єр Торрес. Якесаме з угруповань стояла за цими викраденнями, досі офіційно не повідомляється. За відомостями французьких ЗМІ, найбільш імовірно, що це були бойовики з повстанського руху Ісламська держава Іраку і Шама.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 913 | Додав: adminA | Теги: військові, рік тому французьких журналістів, Сирії, викрадених | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]