Пт, 2024-04-19, 00:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:48
Власний автономний інтернет під назвою "Чебурашка" у Росії хочуть створити
Інші останні Новини російської федерації

  У Раді Федерації РФ запропонували створити у Росії власний інтернет і назвати його "Чебурашка". З такою ідеєю виступив сенатор Максим Кавджарадзе, пише РІА "Новости".

"Нам треба поміркувати над тим, щоб створити свою власну внутрішньоросійську інформаційну систему, щоб піти з-під крила США, інакше будуть продовжуватися витоки інформації", - заявив сенатор на засіданні свого комітету з конституційного законодавства під час обговорення закону про статус блогерів.

Кавджарадзе вважає, що Росія могла б створити таку мережу з країнами ОДКБ (Росія, Бєларусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан) або з державами Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

"У нас прем'єр-міністр і у Facebook, і в Twitter, і всі зараз стали в соціальних мережах сидіти і розповідати, де вони були і куди ходять. А адже хтось на серверах збирає цю інформацію", - зазначив Кавджарадзе.

Він підкреслив, що створення такої автономної мережі - питання інформаційної безпеки "цілої країни, яка зазнає інформаційних атак, кібератак, а також спроб розколоти суспільство".

Сенатор вважає, що кошти для створення такої системи можна знайти у регіональних бюджетах.

"Як ми назвемо цю інформаційну систему - неважливо, "Крокодил Гена" або "Чебурашка", останнє навіть краще, оскільки "Чебурашки" ні в кого немає", - заявив Кавджарадзе.

Нагадаємо, у Росії ухвалили закон, що обмежує права блогерів

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 998 | Додав: admin | Теги: автономний інтернет чебурашка, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]