Чт, 2024-04-25, 23:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:57
Вперше в історії австрійський робот вчинив самогубство
Інші останні Новини світу науки і технологій
Робот-чистильник вчинив "самогубство" в одному з австрійських будинків, згорівши під час спроби почистити розжарену плиту. Інцидент стався в австрійському селі Хінтерстодер, коли хазяї квартири пішли, залишивши плиту увімкненою для обігріву квартири. Робот-прибиральник був вимкнений, але з невідомої причини активувався і відправився чистити розжарену поверхню плити, повідомляє Daily Mail.

"Робот почав швидко плавитися знизу і просто прилипнув до поверхні плити. Потім він почав горіти, а коли ми приїхали — від нього не залишилося нічого, окрім купки попелу", — сказав один з прибулих на місце події пожежників, Гельмут Кнівассер, слова якого цитує газета.

Австрійські ЗМІ назвали цю подію "першим самогубством робота в історії", припустивши, що він не міг більше витримувати рутину щоденного прибирання.

Квартира після загибелі робота стала непридатною для проживання через отруйний газ від згорілої пластмаси і запах гару. Власник квартири має намір позиватися до компанії, що продала йому робота з "суїциїдальною" поведінкою.

"Компанія з виробництва цих роботів робить небезпечні пристрої, я маю намір подати на них до суду, щоб отримати компенсацію. Цей робот зруйнував мій дім", — сказав хазяїн квартири.

30 травня співробітники американського Корнельського університету представили доопрацьовану версію робота - помічника по господарству PR2, який вміє передбачати дії людини.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1111 | Додав: adminA | Теги: самогубство, Вперше, австрійський робот | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]