Пт, 2024-03-29, 14:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:24
Вже понад 24 млн тонн зерна експортувала Україна
Інші останні Економічні новини

З початком дії "зернової ініціативи" вдалося експортувати понад 24 млн тонн зерна, що є важливим аспектом у боротьбі з продовольчою кризою. Тож Україна наполягає на безтерміновій "зерновій угоді". Про це на засіданні уряду повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

"Від початку дії "зернової ініціативи" нам вдалося експортувати понад 24 млн тонн продовольства. За умови розблокування чорноморських морських шляхів можемо експортувати вдвічі більше. Україна є одним із ключових ланок світової продовольчої безпеки, тому ми наполягаємо аби "зернова угода" була безтерміновою і продовжувалася автоматично на 120 днів. Такої ж позиції дотримується Туреччина та ООН", – повідомив Шмигаль.

Як відомо, з 1 серпня 2022 з портів Великої Одеси 814 суден експортували 24,4 мільйона тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки. У зв’язку з дефіцитом нового флоту та чергою в територіальних водах Туреччини експорт агропродукції «зерновим коридором» не перевищує 3,4 мільйона тонн на місяць, це при спроможності давати світу 6 мільйонів тонн продукції українських аграріїв.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 403 | Додав: admin | Теги: зерно, україна, експорт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]