Вт, 2024-04-23, 14:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:54
З 1 січня 2020 Женева вводить штрафи за одноразовий пластик
Інші останні Новини Європейського Союзу

 Друге за величиною місто Швейцарії Женева з 1 січня 2020 року забороняє видавати на касах безкоштовні одноразові пластикові пакети. Також під заборону потрапляють інші одноразові вироби з пластика – чашки, тарілки, столові прилади, саше і трубочки для коктейлю. Про це повідомляє The Local.

Трейдерам, які продовжуватимуть продаж та використання пластику, загрожує штраф у розмірі 100 франків (трохи більше $100).

Про свою ініціативу міська влада проінформувала всі торговельні організації Женеви. Однак, як пише видання, вони зможуть подати заявку на звільнення від заборони у певних випадках.

Цей крок став частиною більш широкого плану з управління відходами,прийнятого місцевою владою, який має бути реалізований до кінця березня 2020 року. Метою нових заходів є скорочення відходів на 25% до 2024 року.

Нагадаємо: на початку цього місяця нова глава ЄК Урсула фон дер Ляєн представила програму ЄС щодо захисту клімату, на яку в найближчі роки буде виділено 100 млрд євро, а до 2030 року – 1 трлн євро. За словами глави ЄК, метою всеосяжної програми стане досягнення до 2050 року повної кліматичної нейтральності в країнах ЄС, тобто економічної діяльності з нульовими викидами парникових газів. Так Європа сподівається загальмувати глобальне потепління.

У рамках програми заплановані 50 різних кампаній на захист клімату. Зокрема, за планами Єврокомісії, має бути повністю перебудована європейська економіка.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 846 | Додав: admin | Теги: Женева, штраф, пластик | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]