Чт, 2024-03-28, 22:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:36
За Чорногорію Меркель заступилась перед Трампом
Інші останні Новини Європейського Союзу

Меркель заступилась за Чорногорію перед Трампом

Канцлерка Німеччини відреагувала на сумніви Трампа щодо необхідності захисту Чорногорії в рамках НАТО, заявивши, що обов'язок колективної оборони у разі нападу стосується усіх держав-членів Альянсу.

Про це вона заявила на прес-конференції у Берліні у п’ятницю, повідомило агентство Associated Press.

Меркель зазначила, що стаття 5 Північноатлантичного договору, яка обіцяє колективний захист у разі нападу на члена Альянсу, є "ключовим елементом НАТО".

"Я вважаю, що стаття 5 стосується всіх держав-членів Альянсу, а не тільки великих, малих чи ще якихось", - сказала вона.

Меркель додала, що Чорногорія доклала чимало зусиль для членства у Альянсу. "Я рада, що Чорногорія є в НАТО", - сказала вона.

Нагадаємо, Дональд Трамп після зустрічі з Путіним у Гельсінкі висловив сумніви щодо зобов’язань США захищати в разі нападу таких "крихітних" союзників, як Чорногорія. При цьому Трамп назвав чорногорців "дуже агресивними".

У НАТО відреагували на слова президента США Дональда Трампа щодо Чорногорії, підтвердивши свою готовність до колективної оборони.

Уряд Чорногорії відповів Трампу, заявивши, що країна вносить свій вклад у мир та стабільність "не тільки на європейському континенті, але й разом з американськими солдатами в Афганістані".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 643 | Додав: adminA | Теги: Меркель, Чорногорі, трамп | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]