Пт, 2024-04-19, 16:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:31
За добу Кокс і Кваснєвський побувають і в Україні, і в Брюсселі
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Посланці Європарламенту Пет Кокс і Олександр Кваснєвський у вівторок ввечері, 12 листопада, вилетіли в Україну. "Це остання спроба взяти участь у вирішенні проблеми Тимошенко", - заявив чиновник Європарламенту, передає BBC-Ukrainian з посиланням на Reuters.

13 листопада Кокс і Кваснєвський повернуться до Брюсселя, де оприлюднять свої висновки щодо вибіркового правосуддя в Україні.

Спочатку вони представлять їх на Конференції президентів Європарламенту, а після цього - повідомлять громадськості на прес -конференції.

18 листопада міністри закордонних справ ЄС обговорять готовність Києва до підписання Угоди про асоціацію, яке запланована на кінець листопада.

4 жовтня, Кокс і Кваснєвський звернулися до президента України Віктора Януковича з клопотанням про помилування Юлії Тимошенко.

7 листопада місія спостерігачів Європарламенту визначила дед-лайн (12-13 листопада) для прийняття пакету законів, необхідних для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Довідка

Кокс і Кваснєвський стали спостерігачами від Європейського парламенту із судових процесів над екс-прем'єром України Тимошенко і розпочали роботу 11 червня 2012 року. Відповідних домовленостей було досягнуто між прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Пізніше їхній мандат було розширено: окрім справ Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасово виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка.

18 квітня доповідь місії обговорювали в Страсбурзі в рамках засідання Конференції президентів Європарламенту.

15 жовтня мандат наглядової місії Європейського парламенту в складі Кокса та Кваснєвського продовжили до середини листопада.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 832 | Додав: adminA | Теги: Україні, Кокс і Кваснєвський, добу, Брюсселі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]