Пт, 2024-04-19, 23:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:32
За розкрадання 2,3 млрд грн проти менеджерів Фірташа відкрито кримінальне провадження
Інші останні Кримінальні новини

Міністерство внутрішніх справ відкрило кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем та розкрадання бюджетних коштів посадовими особами Ostchem Holding AG, компанії, що входить складу фінансово-промислової групи «Group DF» Дмитра Фірташа. Про це повідомив  міністр МВС Арсен Аваков на своїй сторінці  в Facebook.

Провадження відкрито за статтею 191 КК України, частина 5 (розкрадання в особливо великих розмірах).  За інформацією, яку оприлюднив Аваков, дії посадових осіб підприємств «Азот», «Рінеазот», «Концерн Стирол», «Сєверодонецького об'єднання « Азот»  оцінюються як дії, що призвели до розкрадання у держави коштів на суму понад 2,3 млрд грн.  

«Сьогодні в головному слідчому управлінні МВС заслуховував матеріали, напрацьовані оперативниками і слідчими. Справу порушено, напрацьовані матеріали передаємо для процесуального керівництва і визначення підслідності в Генпрокуратуру», - написав міністр МВС.

Ostchem Holding AG — холдингова компанія, яка об'єднує групу хімічних підприємств, що виробляють мінеральні добрива, органічні кислоти, рідкий азот та інші хімічні продукти. До складу компанії входять такі підприємства: «Азот» (Черкаси), «Концерн Стирол» (Горлівка, Україна), «Сєвєродонецьке об'єднання Азот» (Сєвєродонецьк, Україна),«Рівнеазот» (Рівне, Україна),«Нітроферт» (Кохтла-Ярве, Естонія), «Таджик Азот» (Сарбанд, Таджикистан).

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 843 | Додав: adminA | Теги: кримінальне провадження, 3 млрд грн, менеджерів Фірташа, розкрадання 2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]