Чт, 2024-04-25, 13:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:07
Заборонити міцні і ароматизовані цигарки планують в Україні
Інші останні Медичні новини

Кабінет Міністрів України ініціював зміни в законодавстві, які посилюють правила обігу електронних цигарок. Про це повідомив в Telegram прем'єр міністр Олексій Гончарук.

Згідно із запропонованими змінами, електронні цигарки і нові тютюнові вироби для нагрівання прирівнюються до інших тютюнових виробів.

"Обіг таких цигарок повинен регулюватися згідно із законодавством України. Поширюємо на електронні цигарки і нові тютюнові вироби обмеження щодо реклами. Почнемо заборону на куріння сигарет із фільтром у громадських місцях", - пояснив Гончарук.

Відзначається, що такі заходи є європейською практикою у сфері регулювання обігу тютюнових виробів.

Як повідомили на сайті Міністерства охорони здоров’я, йдеться про законопроєкт "Про внесення змін до деяких Законів України щодо адаптації законодавства до вимог Директиви 2014/40/ЄС Європейського Парламенту (щодо охорони здоров'я населення від шкідливого впливу тютюну).

У документі пропонується заборонити всі смакові добавки, які роблять сигарети "смачними" і заохочують неповнолітніх до паління.

Також проєкт закону вводить нові маркування для тютюнових виробів: графічні попередження про шкоду куріння будуть змінені на європейські і будуть займати значно більшу частину упакування сигарет - 65%. Більш того, буде здійснюватися постійна щорічна ротація медичних графічних попереджень.

Реклама тютюнових виробів більше не буде використовувати можливі позитивні асоціації тютюну з бадьорістю, здоров'ям, силою або молодістю.

Законопроєкт також забороняє виготовлення "міцних" сигарет - в яких показники вмісту нікотину, смоли і монооксиду вуглецю в димі однієї сигарети перевищують: нікотину - 1,0 мг, смоли - 10 мг, монооксиду вуглецю - 10 мг.

Також розширюється перелік тютюнових виробів, який дозволяє контролювати їх поширення, рекламу і упакування: жувальний, нюхальний, курильний самокруток, трубок, для кальяну і для перорального застосування.

Крім тютюнових виробів, проєкт закону вводить визначення трав'яного виробу для куріння. Це виріб на основі рослин, трав або фруктів, не містить тютюну і який можна споживати через процес згоряння.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 827 | Додав: admin | Теги: цигарка, куріння, україна, ароматизовані, заборона, Міцні | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]