Пт, 2024-04-26, 08:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:42
Забзалюк заявив, що Мельниченко вимагав грошей і депутатство
Інші останні Політичні новини
Екс-майор Микола Мельниченко вимагав у "Батьківщини" грошей і місце у списку або забезпечити йому проходження у Верховну Раду по мажоритарному округу, заявив народний депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Роман Забзалюк.

Так депутат прокоментував заяву Мельниченка щодо причетності Юлії Тимошенко до фінансування вбивства Євгена Щербаня, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Мельниченко вирішив таким дуже провокаційним чином помститися Об'єднаній опозиції за невиконання його вимог дати грошові кошти і надати йому місце в списку або забезпечити проходження в Раду по мажоритарному округу", - заявив депутат.

За словами Забзалюка, в лютому-липні цього року Мельниченко не раз виходив особисто на нього і на інших людей по мобільному телефону і електронній пошті з пропозиціями про обнародування записів, які, за словами екс-майора, повністю доводять непричетність Тимошенко до вбивства Щербаня.

Більше того, сказав депутат, Мельниченко пропонував провести з цього приводу у Варшаві або Брюсселі прес-конференцію, на якій нібито він озвучить підбірку записів, які доводять пряме відношення до вбивства Щербаня президента Віктора Януковича, заступника генпрокурора Рената Кузьміна та низки інших високопоставлених чиновників.

"При цьому він постійно посилався на дуже скрутне фінансове становище і просив матеріальної підтримки, у тому числі допомогти йому повернути деякі грошові борги, які нібито існують у нього тут, в Україні", - стверджує Забзалюк.

Депутат розповів, як в одній з телефонних розмов на питання, чи справді в нього є матеріали, які доводять причетність до справи про вбивство Щербаня чинного керівництва країни, Мельниченко сказав: "Та у мене стільки матеріалів, що їх усіх просто змете. Я оприлюдню записи, на яких Азаров неодноразово попереджав Кучму про те, що Янукович це бандит, від якого потрібно позбавитися, бо він небезпечний і має стосунок до загибелі Щербаня і інших".

"Ти, Роман, передай своєму керівництву, що зі мною потрібно дружити. Я вже не прошу місце у вашому списку, але один з округів в Києві вони зобов'язані мені дати, інакше…", - передав розмову Забзалюк.

"В результаті, після ось такого латентного шантажу, постійних вимог грошей і фактично не надання хоч би частини матеріалів, які переконали б нас в їх об'єктивності і його чесності, було вирішено призупинити з ним спілкування. А ось "регіонали", судячи з усього, не гребують нічим", - сказав депутат.

Відзначимо, раніше соратники Тимошенко заявили про замовний характер звинувачень на адресу свого лідера в причетності до вбивства з боку Мельниченка.

Нагадаємо, 14 вересня екс-охоронець Кучми Микола Мельниченко провів в США брифінг, а потім в мережі Facebook повідомив, що в записаних ним розмовах замовником вбивства Щербаня називається Лазаренко, а оплату за вбивство здійснили Петро Кириченко (бізнес-партнер Павла Лазаренка) і Тимошенко.

Крім того, Мельниченко заявив, що чоловік Юлії Тимошенко Олександр звертався до нього з пропозицією сфальсифікувати дані записів щодо інформації про вбивство народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році і звинуватити в ньому президента України Віктора Януковича.

Зазначимо, що ці свідчення Мельниченко дав Міністерству юстиції США. Екс-майор держохорони раніше був оголошений в міжнародний розшук, його майже на два тижні затримували в Італії, але в підсумку звільнили. Зараз він перебуває у США, а в Україні проти нього відновили кримінальну справу за позовом Кучми.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 951 | Додав: adminA | Теги: Мельниченко, Забзалюк, грошей і депутатство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]