Пт, 2024-05-03, 07:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:14
Закон, що спрощує прийняття громадянства, ухвалили у Німеччині
Інші останні Економічні новини

У п'ятницю німецькі депутати ухвалили закон, який пом'якшує умови набуття німецького громадянства і розширює можливості подвійного громадянства з метою скорочення дефіциту робочої сили, від якого страждає провідна економіка Європи.

За умовами цього закону, внесеного урядом канцлера Олафа Шольца і схваленого Бундестагом, нижньою палатою парламенту, тепер можна буде подати заяву на отримання німецького громадянства після п'яти років проживання в країні замість восьми.

У своєму щотижневому подкасті лідер соціал-демократів привітав ухвалення цього закону: "Ви — частина Німеччини", — сказав він, звертаючись до "всіх тих, хто живе і працює" в країні протягом десятиліть.

Закон також відкриє можливість для більшої кількості людей мати подвійне громадянство, що стане гарною можливістю для численної турецької громади Німеччини, яка налічує близько 1,5 мільйона осіб.

"У Сполучених Штатах цілком нормально говорити, що ти німець-американець (...) Я думаю, що це відчуття, що ти німець і італієць або німець і турок, відповідає реальності багатьох наших співгромадян у цій країні", — прокоментував Олаф Шольц. "Визнання цього — питання поваги", — сказав він.

"Наша реформа має вирішальне значення для Німеччини як місця ведення бізнесу", — наголосила міністр внутрішніх справ соціал-демократка Ненсі Фезер після ухвалення закону Бундестагом.

"Ми перебуваємо в центрі глобальної конкуренції за залучення найкращих фахівців. Нам терміново потрібні кваліфіковані працівники в багатьох галузях нашої економіки", — додала вона.

Німеччина, населення якої становить майже 82 мільйони осіб, стикається зі старінням населення, що посилює проблему нестачі робочої сили.

В інтерв'ю тижневику Der Spiegel міністр праці Німеччини Хубертус Гайль заявив, що він значно розширив юридичні можливості для прийому працівників з Азії.

"Я хотів би, щоб ми могли залучати розумні голови і руки, що допомагають, зокрема з В'єтнаму і Таїланду", — сказав він. Працівники з догляду за хворими з цих країн особливо затребувані.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 274 | Додав: admin | Теги: Німеччина, громадянство, закон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]