Вт, 2024-04-23, 21:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:16
Застосування сили проти мітингувальників у Києві США та ЄС засудили. ВІДЕО
Інші останні Новини України
Штати та ЄС закликали українську владу поважати права громадянського суспільства.
Сполучені Штати та Європейський Союз засуджують силовий розгін протестувальників на Майдані Незалежності, передає УНН.

Так, посольство США закликало уряд України поважати права громадянського суспільства та принципи свободи слова і свободи зібрань, які є засадничими для демократичних цінностей і наріжним каменем стратегічного партнерства країн.

«Ми підтримуємо право громадян висловлювати свої погляди за допомогою вільних ЗМІ та шляхом ненасильницьких демонстрацій. У дусі принципів, уособлюваних ОБСЄ, ми закликаємо уряд України створювати позитивну атмосферу для громадянського суспільства і для вільного виразу думок та обміну ними між громадянами України», - йдеться у заяві посольства.

У свою чергу, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт та міністр закордонних справ головуючої у Євросоюзі Литви Лінас Лінкявічус також засудили застосування сили проти мітингувальників і зазначили, що силовий розгін є неприйнятним.

Нагадаємо, в ніч на суботу силовики із застосуванням сили розігнали євромайдан. Правоохоронці затримали 35 осіб за опір співробітникам міліції та хуліганські дії під час розгону євромайдану. Також до міліції, за попередньою інформацією, надійшло до 20 повідомлень про отримання тілесних ушкоджень учасниками акції під час розгону Майдану.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 961 | Додав: adminA | Теги: Києві, сили проти мітингувальників, США та ЄС засудили. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]