Пт, 2024-03-29, 12:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:52
Зеленського світові ЗМІ закликають утриматися від будь-яких домовленостей з Путіним
Інші останні Іноземна преса про Україну

Світові ЗМІ закликають Зеленського утриматися від будь-яких домовленостей з Путіним

Напередодні зустрічі лідерів України, Німеччини, Франції та Росії у Нормандському форматі світова преса занепокоїлась активізацією Кремля, який проштовхує на Заході свій план "замирення конфліктуючих сторін" на Донбасі.

Так, колишній заступник помічника міністра оборони США Майкл Карпентер у статті для видання "Just Security" наголошує, що укладення угоди про припинення бойових дій навряд чи допоможе Україні зберегти її суверенітет, а тим паче територіальну цілісність. Він наголошує на тому, що причиною тому є впертість Владіміра Путіна, з якою той налаштований повернути Україну у сферу свого впливу.

Песимістичний сценарій вимальовує для нашої країни й провідний експерт Американської Ради з міжнародної політики Стівен Бланк у статті для "Atlantic Council". Він наголошує на тому, що ситуація навколо України виглядає загрозливо, оскільки влада на чолі з Володимиром Зеленським визначила для себе як єдиноможливий шлях — домовитись за будь-яку ціну з агресором, що може призвести до катастрофічних наслідків, зокрема перетворення України в підконтрольну Росії конфедерацію.

Міжнародний оглядач Ліндсі Вайтгьорст у своїй статті для видання "The Washington Post" акцентує увагу на тому, як Кремль висуває все нові та нові умови українській владі задля демонстрації своєї сили всередині Росії та на світовій арені. На думку експерта, Москва планує мати в Києві покірний уряд, який буде виконувати її волю по всіх важливих питаннях — від історії та мови до вибору геополітичних союзників, а сприятиме цьому проштовхування назад в державне тіло України окупованих територій Донеччини та Луганщини.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1224 | Додав: adminA | Теги: світові ЗМІ, Зеленський, домовленості, Путін | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]