Пт, 2024-04-19, 15:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:26
Землетрусами в Греції, Мексиці і на Сахаліні позначився день осіннього рівнодення
Інші останні Новини світу
Кілька землетрусів сталися в суботу, 22 вересня, поблизу від Афін, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на глобальний моніторинг Геологічної служби США.

На відстані приблизно 88 кілометрів на північний захід від Афін сталися три підземних поштовхи магнітудою від 4,9 до 5,6, повідомляє служба.

Повідомлення про матеріальний збиток в результаті землетрусів не надходили.

Територія Греції - найбільш сейсмічно активна в ЄС, тут відбуваються близько 90% всіх європейських землетрусів.

Землетрус магнітудою 5,8 стався в суботу, 22 вересня, на півдні Мексики в районі тихоокеанського узбережжя, передає РИА "Новости" з посиланням на Ассошиейтед Прес з посиланням на Національну сейсмологічну службу Мексики.

Епіцентр землетрусу знаходився в 12 кілометрах від міста Сан-Педро-Амусгос в штаті Оахака. Вогнище землетрусу залягало на глибині 35 кілометрів.

За даними агентства Ассошиейтед Прес, жителі Мехіко відчували підземні поштовхи і легке хитання деяких будівель, незважаючи на те що епіцентр землетрусу знаходився в більш ніж 300 кілометрах від столиці.

Оперативна інформація про можливі руйнування або жертви не надходила.

На півдні Сахаліну стався поштовх магнітудою 5,6, осередок якого залягав на глибині 325 кілометрів, епіцентр знаходився в морі приблизно в 70 кілометрах на південь від міста Невельська, де 2 серпня 2007 стався руйнівний землетрус.

Тоді магнітуда склала 6,0, підземний удар відзначався на невеликій глибині. У суботу, 22 вересня, землетрус був глибинним, тому він практично не відчувався і не мав жодних негативних наслідків, повідомляє "Вести.Ru".

Нагадаємо, сьогодні, 22 вересня 2012 (високосного) року - день осіннього рівнодення. Земля в цей день займає строго вертикальне положення відносно Сонця.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1001 | Додав: adminA | Теги: рівнодення, Мексиці і на Сахаліні, землетрусами в Греції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]