Сб, 2024-04-27, 03:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:26
Жадан презентував нову книгу - у Києві відкрився IV "Книжковий арсенал"
Інші останні Культурні новини

З 9 по 13 квітня в національному культурно-мистецькому та музейному комплексі "Мистецький арсенал" пройде IV міжнародний фестиваль "Книжковий арсенал", що поєднує на одній площадці літературу і мистецтво. У рамках фестивалю відбудеться понад 200 подій. Його відвідають близько 30 відомих письменників, впливових літературних діячів та інтелектуалів з 10 країн.

"Книжковий арсенал" - це 5-денний насичений марафон подій для різноманітної аудиторії. Виставка, яка є частиною фестивалю, збирає близько 100 українських видавництв, книжкових проектів і міжнародних партнерів. Щорічно ярмарок відвідує близько 40 тис. читачів.

Відвідувачі "Книжкового арсеналу" зможуть послухати розмови Сергія Жадана, Юрія Макарова, Тараса Прохатько, Валентини Клименко, Лесь Подерев'янський, Юрія Володарського, Лариси Денисенко, Ірен Роздобутько, Ольги Герасим'юк, Наталки Сняданко, Оксани Забужко і Ріната Кіндлерова. Новими акцентами програми є лекторій про цікавих забутих класиків.

Актуальним новим проектом "Книжкового арсеналу" буде зал філософії і спеціальна програма: лекції, воркшопи, покази кінофільмів та роликів.

Кожен вечір на "Книжковому арсеналі" пройде спеціальна програма фестивалю нової музики. Крім серії сольних концертів піаністів-віртуозів Марка Нупа, Євгена Громова, Лоренсо Мео і В'ячеслава Попругіна в програмі також аудіовізуальний проект "Гра в бісер".

На Книжковому Арсеналі презентували нову книгу Жадана

На Книжковому Арсеналі презентували нову книгу Сергія Жадана "Динамо Харків". О 19.05 більше двох десятків читачів вишикувалися з автографами автора, передає Gazeta.ua

Переважно - дівчата 18-28 років, є кілька чоловіків. Через хвилину Жадан каже, що пора починати, чергу розходиться.

"У цих стінах мені вперше за багато днів вдалося забути про зовнішній світ, і тому я думаю, що цей вечір гарний, - вітається головний редактор видавництва Абабагаламага, в якому вийшла книга, Іван Малкович. - Жадана зрозуміють навіть наші вороги - якщо вони перевернуть книжку, то прочитають: "Нада ж".

Півтори сотні людей сидять, і вдвічі більше - стоять навколо. Жадан читає вірші з нової книги. До нього увійшли поезії за 22 роки, з 1992 року.

"Я раніше писав про смерть, а зараз більше читаю про кохання. Зараз більше пишу про любов, яка закінчується смертю", - відповідає на питання, як змінюється тематика його творів.

Каже, що буде читати нові вірші, бере роздруківку замість книжки. Читає два поспіль вірші про віру. У залі плаче дитина.

"Як ти реагуєш на слова Добкіна, що ти лідер харківського Правого сектора?", - запитує Малкович.

"Якщо після цієї брехні Добкін втратить ще кілька відсотків - я буду вважати свою місію виконаною", - відповідає.

"Колір обкладинки ми вибирали дуже давно, - розповідає видавець. - Сергій подивився 10 секунд і вибрав цей, - показує світло-червону книжку. - Але у Андруховича майже така ж, кажу. Нічого, відповів я вибрав, то хай вже така буде. Тоді передзвонив - може краще нехай буде чорна? Але було вже пізно міняти. Коли побачив Сергія закривавленим - я подумав, добре, що вибрали червоний колір, а не чорний принаймні".

1 березня Жадан отримав по голові від антимайданівців.

На питання, як почуває себе зараз, відповідає коротко.

"Здоров'я добре", - каже, що уточнювати нічого.

До закриття ярмарку в 21.30 на стенді видавництва не залишається жодного примірника із сотні. Обіцяють завтра підвезти ще.

Як повідомлялося, національний центр Олександра Довженка, який займається реставрацією та архівацією українських фільмів, проведе кінопрограму з лекціями і кінопоказами в рамках "Книжкового Арсеналу". Відкриється кінематографічна секція показом німого фільму "Сумка дипкур'єра" Олександра Довженка. Фільм 1927 озвучений новим саундтреком, написаним українською групою Zapaska.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 830 | Додав: adminA | Теги: Києві, IV Книжковий арсенал, Жадан, нову книгу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]