Пт, 2024-03-29, 13:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:53
Зустріч із Дмитром Фірташем у Відні Віталій Кличко не спростовує
Інші останні Політичні новини

 У австрійській пресі регулярно повідомляють, з ким зустрічається Дмитро Фірташ у Відні, поки чекає на рішення суду про свою екстрадицію до США. Серед найрезонансніших - зустріч з Кличком і Порошенком.

Останніми днями у автрійській пресі ширяться повідомлення про те, які зустрічі проводить у Відні звільнений з-під арешту за найвищу в історії країни заставу - 125 мільйонів євро - український бізнесмен Дмитро Фірташ.

У четвер, 3 квітня, видання Die Presse поінформувало, що до переслідуваного американськими правоохоронними органами українського олігарха в Австрії навідувався екс-президент України Леонід Кравчук. Також газета підтвердила оприлюднені напередодні іншими ЗМІ дані про те, що минулого тижня відбулась "таємна зустріч" Фірташа з українськими політиками Віталієм Кличком та Петром Порошенком. Зустріч, за інформацією преси, відбулася напередодні того, як Віталій Кличко оголосив про відмову балотуватися на посаду президента.

У кримінальному суді Відня DW повідомили, що звільнений 21 березня під заставу Фірташ, щодо якого нині розглядається запит ФБР про екстрадицію до США, не звітує перед судовими органами, з ким і де у Австрії проводить час. "Пан Фірташ постійно має бути у контакті із судом, однак не звітує, де і з ким зустрічається", - уточнила прес-секретар суду.

Заставу за Фірташа, якого американська влада звинувачує у хабарництві та свторенні злочинного угрупування, сплатили з Росії.

Кличко і Порошенко ухиляються від відповіді про Фірташа

Водночас у прес-службі партії "УДАР" на запитання DW про те, чи перебував Кличко у Відні останнім часом, і якщо так, то з якою метою, відповіли: "Зараз у Австрії готується до бою Володимир Кличко. І Віталій вітав брата з днем народження, який був у того 25 березня".

На пряме запитання, чи зустрічався Кличко із Фірташем у Відні, прес-служба "УДАРу" відповіді не надала. Однак підтвердила, що Кличко "знайомий і зустрічався з багатьма олігархами". "Щоб у цей складний для України момент донести до них головну думку - зі зміною влади в країні будуть запроваджені єдині, чіткі і прозорі правила для всіх. Нікому не буде преференцій...", - навела слова Кличка його прес-служба. Також політик додав, що "з Порошенком у нас було багато розмов, і не тільки в Австрії".

Водночас Кличко запевнив, що не зобов'язаний перед жодним з олігархів чи людей колишньої і нинішньої влади. "У своїх вчинках я завжди керувався власними поглядами і принципами. Подобається це комусь чи ні. А все, що сьогодні відбувається - це політична боротьба "по-українськи", - наголосив Кличко

Петро Порошенко також визнав, що був у Австрії, і пояснив свій візит до цієї країни святкуванням дня народження Володимира Кличка. Водночас Порошенко, якого як кандидата у президенти публічно підтримав Фірташ, припускає, що заяви переслідуваного бізнесмена є частиною його захисту від американського правосуддя. "Оточення Фірташа генерує відповідну інформаційну хвилю, яка накладається на виборчу кампанію в Україні", - пояснила прес-служба політика агенції "УНІАН" повідомлення про зв'язок обох олігархів.

Як відомо, 29 березня лідер партії "УДАР" Кличко заявив у Києві, що не балотуватиметься на посаду президента України. Він вважає, що єдиним кандидатом у президенти від демократичних сил має стати Петро Порошенко, який уже зареєстрований ЦВК кандидатом у президенти.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 884 | Додав: adminA | Теги: віталій кличко, зустріч, Дмитром Фірташем, Відні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]