Чт, 2024-04-25, 00:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:52
Звільнити всіх незаконно затриманих українців у Криму та Росії ЄС знову закликає РФ
Інші останні Новини Європейського Союзу

В Європейському Союзі закликали Росію надати міжнародним правозахисникам повний доступ до незаконно анексованого Криму та негайно звільнити всіх громадян України, які утримуються в Криму та на території РФ.

Про це йдеться у заяві речника Європейського Союзу щодо ситуації з правами людини на Кримському півострові.

"Міжнародним спостерігачам з прав людини повинен бути наданий повний, вільний і безперешкодний доступ на півострів, і Європейський Союз очікує, що всі незаконно затримані українські громадяни у незаконно анексованому Криму та в Росії будь звільнені якомога швидше", - йдеться у заяві речника ЄС.

В ЄС нагадали, що 16 січня цього року Володимир Балух, який виступав проти незаконної анексії Криму, був засуджений до трьох років і семи місяців колонії судом на півострові, юрисдикції якого ЄС не визнає.

Також, 23 листопада минулого року в Сімферополі за сумнівними звинуваченнями був затриманий ще один кримськотатарський активіст Бекір Дехерменджі. "Враховуючи критичний стан здоров'я, важливо, щоб йому негайно було надано доступ до відповідної медичної допомоги", - наголосила речник ЄС.

В ЄС зазначили, що як і раніше, залишаються відданими ідеї повного дотримання політики невизнання незаконної анексії Криму та Севастополя.  

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 602 | Додав: adminA | Теги: РФ, затримані українці, Крим, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]