Пт, 2024-04-26, 13:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:05
Американці перед Різдвом закупили зброї на кілька років наперед
Інші останні Новини світу
Бійня в ньютаунській початковій школі, реакція на неї влади та різдвяні свята підняли на небувалий рівень продажу зброї в США. Ветерани галузі, які пропрацювали за збройовими прилавками по півстоліття, зізнаються, що не пам'ятають такого ажіотажу навіть напередодні Різдва, коли продажі традиційно збільшуються.

У компанії Brownells, найбільшому постачальнику зброї для населення, розповіли, що в паніці після масового вбивства в школі "Сенді Хук" клієнти за 72 години скупили стільки обойм для гвинтівки AR-15, скільки планувалося продати за 3,5 року, передає NY Daily News.

"Ми в бізнесі вже 50 років, але ще жодного разу не бачили такого ажіотажного попиту, викликаного страхом", - розповів господар магазину зброї в Новій Кароліні Ларрі Х'ятт.

Експерти зазначають, що до цієї паніки додається ще й традиційний передріздвяний сплеск продажів. Однак раніше напередодні свят продажі не збільшувалися на 50-60%, зазначив у розмові із Today's News Herald продавець зброї Сем Скармардо.

Головна причина шаленого зростання продажів - політична, впевнені торговці. Президент Барак Обама висловився за обмеження вільного носіння зброї, прихильники цієї ідеї виявилися в Конгресі.

"Це все тому, що президент виступив перед журналістами і фактично сказав: "Якщо вам потрібна зброя, краще купити її зараз", - пояснює Ларрі Х'ятт.

"Якби я міг нагородити президента Обаму... Він би став менеджером продажів року", - жартує інструктор зі стрільби Чак Несбі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1078 | Додав: admin | Теги: американці, зброї | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]