Пт, 2024-04-26, 13:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:20
"Корону" та "Мілку" з українського ринку витісняє дешевий шоколад Порошенка
Інші останні Економічні новини
Компанія Kraft Foods скорочує свої позиції на українському ринку плиткового шоколаду: частку брендів "Корона" і "Мілка" відбирають більш дешеві марки корпорації Roshen.

Частка української дочки Kraft з продажу плиткового шоколаду (ТМ "Корона" і Milka) цьогоріч знизилася на 1,5 п п, заявив гендиректор "Крафт Фудз Україна" Тарас Лукачук, пише "КомерсантЪ-Украина".

"Дані коливаються протягом року. Можливо, за останній місяць наші позиції відновляться", - сподівається він. Скільки саме п п має Kraft на ринку плиткового шоколаду, в компанії не уточнюють.

Виробництво шоколаду займає близько 20% бізнесу компанії, річний оборот якої цьогоріч сягне близько 200 млн грн. Загалом "Крафт Фудз Україна" представлена ​​в п'яти категоріях: кава (ТМ Jacobs, Carte Noire), шоколад, чіпси ("Люкс"), печиво ("Ведмедик Барні", Oreo, Tuc, Belvita), жувальна гумка та льодяники (Dirol, Halls). У всіх категоріях, крім жувальної гумки, Kraft займає позиції лідера.

Зазначимо, що частка Kraft на ринку плиткового шоколаду падає на тлі загального зниження попиту на шоколад в Україні. У 2012-му його споживання скоротиться на 13%.

"Ми втратили частку через сильну конкуренцію в цій категорії. Окрім того, змінилися споживчі настрої: покупці все частіше віддають перевагу недорогій продукції та беруть участь у різноманітних цінових акціях. Не якість, а рекламні акції та знижки приваблюють споживачів", - пояснює Лукачук.

Основними конкурентами Kraft є компанії Roshen (ТМ Roshen, "Чайка" і "Оленка") і Nestle (ТМ "Світоч").

Згідно з даними агентства Pro-Consulting, минулоріч частки Kraft та Roshen на українському ринку плиткового шоколаду становили по 22,7%, Nestle - 12,8%. Однак ціни на шоколад у виробників суттєво відрізняються. Зокрема плитка шоколаду "Корона" без надбавок в роздрібних мережах коштує близько 8,4 грн, Milka - 10 грн. Вартість плитки шоколаду "Світоч" становить 9,1 грн. А ось шоколад Roshen продається за 7,9 грн, а "Чайка" і "Оленка" - за 6,9 грн.

Окрім того, в останні місяці в найбільших мережах стартувала акція, в рамках якої шоколад Roshen можна придбати за 5-6 грн. Заступник директора корпорації Roshen Костянтин Май відзначив, що ринкова частка його компанії за цей рік зросла: "Зростання поки що невелике - до 5%".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1244 | Додав: adminA | Теги: шоколад Порошенка, корону, українського ринку, Мілку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]