Пт, 2024-04-26, 12:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:05
Образився і демонстративно відмовився від громадянства Франції Депардьє
Інші останні Новини світу
Ображений актор Жерар Депардьє відмовився від французького громадянства. Про це він сам заявив у відкритому листі на ім»я прем'єр-міністра країни Жан-Марка Ейро, опублікованому сьогодні в газеті "Журналь дю діманш", передає ИТАР-ТАСС.

"Я не прошу схвалення мого вчинку, але, принаймні, поважайте його! Ніхто, з тих, хто залишав країну, не був ображений так, як я", - прокоментував кіноактор слова Ейро, який назвав "жалюгідним" рішення Депардьє переїхати з Франції до Бельгії.

"Хто Ви такий, щоб судити мене, пан Ейро, я Вас питаю, хто Ви? - підкреслив Депардьє, додавши, що саме слова голови французького кабміну стали причиною його рішення. - Я віддаю Вам свій паспорт і номер соціального страхування, яким я ніколи не користувався. У нас з Вами більше немає спільної батьківщини. Я справжній європеєць і громадянин світу, як учив мене мій батько".

На початку цього тижня стало відомо про те, що Депардьє переїхав з Франції до Бельгії, поселившись в будинку в невеликому місті Нешан, розташованому на франко-бельгійському кордоні в комуні Естемпюї.

Він не перший багатий француз, що вирішив перебратися до Бельгії, щоб уникнути сплати податкових зборів у Франції, що збільшилися після приходу до влади в травні соціалістів.

У вересні один з найбагатших людей республіки, власник найбільшого в світі виробника предметів розкоші - групи "Луї Віттон-Мое-Хеннессі" - мільярдер Бернар Арно, чий статок, за даними журналу "Форбс", оцінюється в 41 млрд доларів, звернувся до бельгійської влади з проханням про отримання громадянства Бельгії.

Французька влада за ініціативою президента-соціаліста Франсуа Олланда має намір в 2013 році ввести в країні "податок для багатіїв" - по суті, драконівську фіскальну норму, що обкладає 75-процентною ставкою річний дохід, що перевищує 1 мільйон євро.

Вона входить в обширний пакет фіскальних програм, що має на меті збільшити прибутки держави більш ніж на 13 млрд євро за 2012-2013 роки.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1013 | Додав: adminA | Теги: депардьє, громадянства Франції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]