Пт, 2024-04-26, 13:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:43
Співпрацювати зі "Свободою" вирішив Кличко, а "регіоналів" переконувати "силою думки"
Інші останні Політичні новини
Лідер УДАРу Віталій Кличко запевнив, що його фракція співпрацюватиме з колегами зі "Свободи" у питаннях обстоювання національних інтересів України.

Про це він заявив на брифінгу 14 грудня, коментуючи заклики членів Європарламенту не співпрацювати зі "Свободою" через її антисемітські погляди, повідомляє "Українська правда".

"Кожній парламентській партії виборці дали право обстоювати її інтереси. І якщо ця (співпраця) стосуватиметься демократичних напрямків щодо розвитку України або інтересів українців, ми будемо співпрацювати", - заявив він і додав, що його політична сила є "самостійною, попри те, що під час виборчої кампанії поширювалася інформація про те, що за нею хтось стоїть".

Коментуючи парламентську діяльність, Кличко зазначив, що його фракція і далі "переконуватиме колег силою думки", однак готова обстоювати інтереси виборців "будь-якими законними методами".

За словами Кличка, депутати його фракції є експертами в усіх напрямках, і з них "можна було б навіть сформувати набагато ефективніший уряд".

Водночас він не зміг відповісти на запитання, які парламентські комітети відійдуть УДАРу, оскільки, за його словами, їхній розподіл не узгоджений всередині опозиції.

Кличко також нагадав, що до його фракції вже приєдналися 2 самовисуванці і сказав, що очікує подальшого її розширення, і зараз проводяться переговори ще з кількома самовисуванцями. Однак він не назвав прізвищ цих людей, оскільки на них "чиниться шалений тиск", сказав лідер УДАРу і зазначив, що його фракція зареєструвала постанову про створення ТСК щодо зловживань на виборах.

Раніше фракція "УДАР" підтримала кандидатуру представника фракції ВО "Свобода" Руслана Кошулинського на посаду віце-спікера парламенту.

Кличко: необхідно позбавити нардепів пільг

Лідер фракції "УДАР" Кличко заявив про необхідність прирівняти депутатів у правах до звичайних громадян.

"На сьогодні депутати – це вища каста. Вони заходять у парламент, і в наступні 5 років у них все добре. Вони здебільшого і приходять по ці пільги. Але ми хочемо відмовитися від цієї кастовості, тому що ми прийшли не за пільгами", - сказав Кличко, коментуючи поданий фракцією пакет законопроектів.

У свою чергу заступник голови партії Віктор Пинзеник наголосив, що законопроект поданий не до виборів, а вже після них, що свідчить про принципову позицію партії.

Зокрема, пропонується скасувати виплату народному депутату після закінчення строку повноважень, на період працевлаштування, матеріальної допомоги у розмірі зарплати з усіма надбавками.

Також пропонується скасувати виплату депутату одноразової допомоги у трикратному розмірі його місячної зарплати у разі дострокового припинення повноважень парламенту, допомоги в розмірі дванадцяти місячних посадових окладів при виході на пенсію та допомоги на оздоровлення.

Крім того, УДАРівці запропонували скасувати норму про забезпечення народних депутатів та депутатів, термін повноважень яких закінчився, безкоштовними санаторно-курортними путівками та норму про обов’язкове державне страхування.

Щодо безоплатного проїзду депутатів усіма видами транспорту, який закріплений у чинному законі, УДАР пропонує затвердити ліміт коштів, який щомісяця видається кожному депутатові для проїзду територією України.

Також норму про забезпечення народних депутатів житлом пропонують замінити на норму про виплату щомісячної компенсації іногороднім депутатам для оренди житла або винаймання готельного номера.

Раніше повідомлялося, що українські депутати мають найбільші пільги в світі. Українські депутати мають право безплатно їздити і літати по всій території країни, іногородні забезпечуються житлом у столиці, вони можуть одержувати безплатні путівки до санаторію Верховної Ради, лікуватися в елітній лікарні "Феофанія", користуватися службовим авто до 20 годин на місяць.

Ще їм продовжують платити повну зарплату цілий рік після завершення їхніх повноважень і півзарплати - до виходу на пенсію, якщо вони так і не знайшли нової роботи. Найвищі зарплати з-поміж європейських депутатів - в італійських законодавців. Це стало відомо після того, як місцеве міністерство статистики порівняло заробітки своїх народних обранців із зарплатою членів парламентів інших європейських країн.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 966 | Додав: adminA | Теги: Свободою, силою думки, регіоналів, кличко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]