Пт, 2024-04-26, 21:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:27
Вимоги відставки уряду, президента і дострокових виборів до ВР форум Євромайданів підтримав
Інші останні Політичні новини
Перший всеукраїнський форум Євромайданів підтримав вимоги відставки уряду та президента України, дострокових виборів до Верховної Ради України, припинення переслідувань учасників протестів, звільнення політв’язнів, ефективного розслідування усіх випадків насильства, перевищення влади та зловживання нею, притягнення винних до відповідальності та забезпечення компенсації жертвам насильства.

Про це йдеться в резолюції Першого всеукраїнського форуму Євромайданів, яку сьогодні поширили організатори заходу, передає УНІАН.

Форум констатував, що в Україні розвивається гостра суспільно-політична криза: "влада переслідує активістів громадського опору та ігнорує наймасовіші протести громадян. Бізнесово-політичні клани узурпують владу в Україні".

Також делегати форуму поставили собі за мету "усунути від влади нинішніх узурпаторів та не допустити узурпації влади у майбутньому шляхом створення громадянських механізмів, важелів прямого народовладдя та розвитку самоврядування".

Форум затвердив спільні принципи та організаційні механізми для досягнення координації та взаємодії усіх Євромайданів України, створення мережі колективного самозахисту та оборони, залучення фінансових та матеріальних ресурсів та їхнього прозорого використання, розширення освітньої та інформаційної активності Євромайданів тощо.

Також Форум підтримав ідею створити на базі Київського Майдану навчально-тренінговий центр для громадських активістів, делегованих Євромайданами всієї України, у складі Євромайданів створити постійно діючі структури, відповідальні за організацію громадянської освіти учасників.

Крім цього, Форум прийняв за основу план дій, розроблений у робочих групах по пунктах порядку денного і доручив робочим групам продовжити роботу з доопрацювання і втілення цих планів відповідно до напрямків.

Організатори заходу підкреслили, що Форум не створює жодних організаційних надбудов та вертикально інтегрованих структур над рухом Євромайданів.

Нагадаємо, 11-12 січня у Харкові пройшов Перший всеукраїнський форум Євромайданів. Захід супроводжувався численними провокаціями та бійками між прихильниками Партії регіонів та учасниками Євромайданів.

Хмельницький обласний осередок ВО "Майдан" затвердив президію та раду

Хмельницький обласний осередок Всеукраїнської організації "Майдан" у понеділок 13 січня затвердив керівні органи – президію та раду загальною чисельністю 47 осіб.

Про це повідомив депутат Хмельницької міської ради ВО "Свобода" і координатор місцевого Євромайдану Олександр Симчишин, передає УНІАН.

"Головний критерій підбору кандидатів до ради та президії – дієвість самих громадських організацій та їхня активність під час подій на Євромайдані. Ми і надалі запрошуємо вступати до громадської організації "Майдан" всіх бажаючих, які не бояться заявляти свою громадянську позицію", - наголосив він.

"Свободівець" додав, що станом на 13 січня обласний осередок ВО "Майдан" нараховує понад 100 членів.

Прес-секретар Хмельницького штабу національного спротиву Олексій Голеншин повідомив, що першочерговими заходами для себе осередок визначив: відправка бажаючих на київський Євромайдан; відзначення Дня Соборності України та підготовка до проведення загальноукраїнського попереджувального страйку.

Нагадаємо, 22 грудня 2013 року учасники Народного віча на Майдані Незалежності в Києві прийняли резолюцію про створення Народного об’єднання "Майдан" для боротьби з діючою владою.

Хмельницьке обласне відділення Всеукраїнської організації "Майдан" було створене на Народному віче у Хмельницькому 29 грудня. До об’єднання увійшли керівники місцевих осередків "Батьківщини", "Свободи" та УДАРу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 884 | Додав: adminA | Теги: форум Євромайданів, президента і дострокових виборів, ВР, відставки уряду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]