Ср, 2024-04-17, 01:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:04
12 інфраструктурних об'єктів Донбасу відновлять ПРООН та уряд Японії
Інші останні Економічні новини

  У рамках проекту "Економічне і соціальне відновлення Донбасу", фінансованого урядом Японії, ПРООН відновить 12 об'єктів, важливих для економіки регіону. Про це сказано в повідомленні ПРООН в Україні.

Всього на відновлення цих об'єктів планується витратити 1,722 млн доларів. Таке рішення було ухвалено Радою проекту у складі представників Посольства Японії в Україні, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та ПРООН.

"Вибираючи ці об'єкти з-поміж інших, ми звертали увагу на кілька основних факторів. У першу чергу - це прямий вплив на економіку Донецької та Луганської областей. Наприклад, без справних насосних станцій підприємства не можуть отримувати воду, під загрозою технологічні процеси. По-друге, ми оцінювали потенціал для створення нових робочих місць, яких не вистачає і вимушеним переселенцям, і місцевим жителям", - пояснив керівник проекту Мустафа Саїт-Аметов.

З його слів, при відборі об'єктів враховувався також їхній вплив на загальний бізнес-клімат, підприємницьку активність у регіоні.

У Донецькій області відновлять або підтримають такі об'єкти:

1) Насосна станція комунального підприємства "Вода Донбасу", с. Семенівка

2) Насосна станція в Краматорську

3) Фільтрувальна станція у Слов'янську

4) Водопровід у Білозерському

5) Автомобільний міст у Добропіллі

6) Поштове відділення в Миколаївці, Слов'янський район

7) Запуск підприємства з виробництва паливних пелет у селі Андріївка, Слов'янський район

У Луганській області:

1) Автомобільний шляхопровід у Сіверськодонецьку

2) Автомобільний міст по вулиці Титова, м. Кремінна

3) Автомобільний міст у селі Новокраснянка, Кремінський район

4) Автомобільний міст у Старобільську

5) Водопровідна насосна станція "Кремінська", м. Кремінна

Проект "Економічний і соціальний відновлення Донбасу реалізується ПРООН завдяки фінансуванню Уряду Японії та в партнерстві з урядом України, регіональною та місцевою владою. Основна мета проекту - відновлення економіки регіону, у тому числі інфраструктури та доступу населення до засобів існування.

Проект реалізується в рамках зобов'язань прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе з надання допомоги східній Україні, про що було заявлено на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у вересні 2014 року. Загальна сума допомоги Японії за час незалежності України - понад 2,9 млрд доларів.

Раніше голова Державного агентства з питань відновлення Донбасу Вадим Черниш заявив, що на відновлення Донбасу після бойових дій знадобиться більш як 1,8 млрд дол.

Зазначимо, що Верховна Рада ухвалила Закон "Про ратифікацію Меморандуму про спільні наміри уряду України і уряду Федеративної Республіки Німеччина щодо незв'язаного фінансового кредиту загальним розміром 500 млн євро" для фінансування насамперед проектів, пов'язаних з відновленням сходу України.

Зокрема, ці інвестиції мають охоплювати такі сфери, як транспорт, енергетика, теплопостачання, енергоефективність, водопостачання, водовідведення, соціальна інфраструктура, відновлення і будівництво житла.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 848 | Додав: adminA | Теги: Донбас, ПРООН, Уряд Японії, 12 інфраструктурних об'єктів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]