Вт, 2024-03-19, 11:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:51
9 тисяч гривень становить зарплатня президента України
Інші останні Економічні новини

 Президент України Петро Порошенко заробляє 9296 гривень на місяць. Про це повідомив керівник департаменту доступу до публічної інформації Адміністрації президента Олег Кошелєв, передає "Главком".

Повідомляється, що такий "скромний" дохід глави держави пов'язаний з економністю прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Оплата праці президента, згідно із законом, встановлена на рівні 140% від зарплати глави уряду.

Наприклад, навесні, коли Яценюк отримував 18 тисяч гривень, то дохід Порошенка, який переміг на виборах, спочатку становив 25 тис. гривень. Однак у середині літа прем'єр урізав свою зарплату до розміру посадового окладу (6,64 тис. гривень). Паралельно автоматично впала й оплата праці президента.

При цьому доходи радників президента тепер виглядають набагато привабливіше, ніж у їхнього шефа. У наданій Адміністрацією президента інформації вказується, що місячний фонд оплати праці п'яти радників Порошенка становить 75,7 тис. гривень. Тобто, у середньому - по 15 тис. гривень на кожного.

Нагадаємо, Кабмін запропонував Верховній Раді встановити в 2015 році мінімальну заробітну плату в Україні за місяць з 1 січня на рівні 1218 гривень, а з 1 грудня - 1378 гривень.

При цьому нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм стверджує, що в Києві прожити на депутатську зарплатню (6,5 тис грн) неможливо.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 906 | Додав: adminA | Теги: 9 тисяч гривень, зарплатня президента України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]